Egy pohár céklalével gyorsan és hatékonyan csökkenthető a vérnyomás. Artériás hipertóniában szenvedő betegek már napi két pohár céklalével meglehetősen pozitív hatást érhetnek el.
A Hypertension szaklapban...
TOVÁBB
A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés hagyományainak köszönhetően. A régi korok az élvezeti értékek mellett elsősorban bélfertőtlenítő szerként...
TOVÁBB
Új videó Gyuri bácsitól, aki most a szív- és érrendszeri betegségek gyógynövényeivel ismertet meg bennünket.
TOVÁBB
A zöldborsó nem csak finom zöldség, hanem csodálatos gyógyhatással rendelkező vitaminbomba is.
Lágy, üde ízének köszönhetően az egyik legkedveltebb zöldségféle.
A zöldborsó értékes táplálék. Fehérjetartalma nagyon...
TOVÁBB
A káposztát már a kőkorszakban is ismerték. Egyes adatok szerint a mai fajtákhoz hasonló egyedek az ókori Egyiptomban jelentek meg először. Az egyiptomiak szent növényként tartották számon, betegségek kezelésére...
TOVÁBB
Hozzávalók
4 kg vöröskáposzta,
7 dkg só,
ízlés szerint köménymag,
1 db 5 literes üveg.
Elkészítés
A káposztát szabadítsuk meg a külső levelektől, majd gyaluljuk vékonyra a torzsa nélkül. Tisztára...
TOVÁBB
A pisztácia kedvenc olajos magvaink közé tartozik. Általában csak sós, pörkölt formában találkozunk vele, hiszen hazánkban nem terem.
A pisztácia olajában számos olyan hatóanyagot találtak, amelyek...
TOVÁBB
A kövér porcsin (ismertebb nevén kövérke) a porcsinfélék családjába tartozó növényfaj.
Népies neve: disznója, disznóporcsin, kövérfű, kövérke, kövérlányka, poncsér.
Kifogástalanul csak 20-25 °C-on túli melegben...
TOVÁBB
Aki olvasta a Cukor Blues című könyvet, annak nincs kétsége afelől, hogy korunk egyik legalattomosabb "mérge" a cukor, ami ráadásul kínzó függőséget is okozhat - akár egy másik fehér halál: a kábítószer.
A cukor...
TOVÁBB