gyulladás

1 - 12 / 68
A csicseriborsó fogyasztásának előnyei
  A csicseriborsó kiváló növényi eredetű fehérje forrás, amely segíthet a cukorbetegség kezelésében és segíti a fogyást is. A csicseriborsó bizonyított előnyei között szerepel az emésztés javítása, a szív egészségének...
TOVÁBB
Rozmaringtea készítése és gyógyhatásai
  A rozmaring (Rosmarinus officinalis) egy aromás gyógynövény, melynek számos egészségügyi előnye van.   A rozmaring nemcsak a konyhában hasznos, hanem gyógyteaként is kedvező hatásokkal rendelkezik. A rozmaringtea...
TOVÁBB
A szegfűbors jelentős réz- és vastartalmának köszönhetően ideális lehet a keringés serkentésére
  A szegfűbors egészségre gyakorolt előnyei közé tartozik, hogy fájdalomcsillapítóként hat, fokozza a keringést, védi a gyomor-bélrendszert, javítja a hangulatot, erősíti az immunrendszert, megszünteti a gombás...
TOVÁBB
Az angyalgyökér alkalmazható epilepszia és szorongás kezelésére, de segíti az emésztést is
  Az angyalgyökeret a természetgyógyászok évezredek óta használják, az orvosok egy része azonban mégis sokáig kétségbe vonta a hatásosságát. A mai kutatások viszont feltárták számos előnyét, és támogatják...
TOVÁBB
Az ánizs sokkal több, mint egy fűszer
  Az ánizsmag és annak vegyületei erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek megakadályozzák a fertőzéseket, és gátolják a gombák növekedését is.   Az ánizs az egyik legősibb fűszernövény....
TOVÁBB
A ganglion betegség lelki okai és kezelése
  A ganglion a kézen és csuklón is igen gyakran előforduló jóindulatú ciszta. Nem sorolható a komoly betegségek közé, ártalmatlan kinövés, azonban esztétikailag zavaró lehet.   Előfordulása leggyakrabban a csuklóízület...
TOVÁBB
A Sclerosis multiplex lelki okai
  A sclerosis (szklerózis) multiplex (SM) egy krónikus, potenciálisan rokkantsághoz vezető betegség, amely a központi idegrendszert, azaz az agyat és a gerincvelőt érinti. A betegség világszerte mintegy egymillió embert...
TOVÁBB
A szolanin megerősítheti szervezetünkben a gyulladásos folyamatokat
  A burgonyafélék családjába több mint 2000 faj tartozik, ezek között sok rendkívül népszerű és egészséges zöldség, mint pl. a paradicsom, a burgonya, minden típusú paprika és a padlizsán is. Nem burgonyaféle, de tartalmaz...
TOVÁBB
Az emberiség történetének egyik nagyon fontos egészségügyi felfedezése
  Miért van az, hogy bizonyos betegségekből van, aki meggyógyul, míg mások, akik ugyanazon kezeléseket kapják, nem? Persze könnyű lenne azt mondani, hogy mindnyájan mások vagyunk, és másképpen reagálunk dolgokra....
TOVÁBB
Elfeledett csodaszer a patikából: szépít és gyógyít a keserűsó
  Már nagyanyáink is gyógyírként használták ezt az olcsó és döbbenetesen hatékony természetes ásványi port. Hihetetlenül sokoldalú, és megkönnyíti az életed!   A magnézium-szulfátot, epsom sót – közismertebb nevén keserűsót...
TOVÁBB
Méregteleníts és szabadulj meg a puffadástól gyömbéres-citromos teával
  A gyömbéres-citromos tea fokozza az emésztést, eltávolítja a toxinokat a szervezetből, javítja az emésztőrendszer állapotát és működését, csökkenti az étvágyat, megszünteti a puffadást, segít az allergián, serkenti...
TOVÁBB
Használd a babérlevelet minden nap
  A jó szakács tudja, hogy egy isteni leves vagy pörkölt nem készülhet el babérlevél nélkül. Az aromás, olívazöld színű fűszer az ételnek intenzív ízt ad. Azonban nemcsak az íze miatt fontos fogyasztani, a babérlevél...
TOVÁBB

Címkék