Gyulladáscsökkentők

Gyulladáscsökkentők terén nem csak a különféle kemikáliák állnak rendelkezésre, hanem akár természetes alternatívákat is lehet használni. A természet rengeteg természetes gyulladáscsökkentőt kínál, nekünk csak élni kell a lehetőséggel.
1 - 12 / 93
A gyulladáscsökkentő és az emésztést javító zeller – a konyhakert titkos orvosa
Zeller. Csak kimondani is olyan… régi. Olyan, mintha már eleve benne lenne egy fazék húslevesben, valami csöndes délutánon, amikor kint a hó szitál, bent meg illat lengi be a konyhát. De a zeller nem csak a levesalap hőse! Ez...
TOVÁBB
Az antociánokban gazdag lila káposzta segít a gyulladás elleni küzdelemben
A természet, mint mindig, most is gondolt ránk – csak nyúljunk bele a kertbe, és máris ott lapul egy egyszerű, hétköznapi csoda: a lila káposzta. Azt gondolnánk róla, hogy csak savanyúságnak való, dísz a tányér szélén, pedig ez...
TOVÁBB
A cickafark – a rétek fehér hajú gyógyítója
A cickafarkfű (Achillea millefolium), vagy ahogy a régi asszonyok mondták, a „fehér cickafark”, nem hivalkodik. Nem harsány, nem kér figyelmet – mégis, ha egyszer megismered, örökre emlékezni fogsz rá. Kicsi fehér virágaival...
TOVÁBB
A joghurt gyógyhatásai – Egy kanálnyi élő kultúra a szervezet védelmében
Vannak ételek, amelyekről alig gondolnánk, hogy a gyógyítás csendes bajnokai. A joghurt pontosan ilyen. Nem harsány, nem divatos szuperétel, nem tartalmaz tengerentúli különlegességeket – és mégis: egyetlen kanáljában több...
TOVÁBB
Az egyik első ehető tavaszi növényünk a piros árvacsalán!
Ahogy a tél végre átadja helyét a tavasznak, a természet gyorsan életre kel. A kert szélén, az utak mentén és a mezőkön egy apró, de annál hasznosabb növény bukkan fel az elsők között: a piros árvacsalán (Lamium purpureum)....
TOVÁBB
Kimchi: Az erjesztett koreai csoda
  A Kimchi Dél-Korea egyik legismertebb nemzeti étele, amely több mint ezeréves múltra tekint vissza. Eredetileg a téli időszakra szánt tartósított zöldségként született meg, amikor friss zöldségek nem álltak rendelkezésre....
TOVÁBB
A komló a természet egyik felfedezetlen kincse
A komló (Humulus lupulus) egy évelő növény, amely nemcsak az ipari sörkészítés alapanyaga, hanem számos gyógyhatása miatt is népszerű. A komló sokoldalú gyógynövény, amely számos gyógyhatással rendelkezik. A komló nemcsak...
TOVÁBB
Megóv-e minket a kávé a ráktól?
Az elmúlt években egyre többen fordulnak a kávé felé nemcsak azért, hogy energiával töltsék fel magukat reggelente, hanem mert sokan azt gondolják, hogy a kávé különféle egészségügyi előnyökkel járhat. Az egyik...
TOVÁBB
Martilapu: A természet tüdőtisztítója és bőrápoló csodaszere
A martilapu (Tussilago farfara) egy különleges gyógynövény, amely évszázadok óta kiemelt szerepet játszik a természetgyógyászatban. Már az ókorban is elismerték légzőszervi betegségekre gyakorolt jótékony hatását, de manapság...
TOVÁBB
A természet erejével allergia ellen!
  Az allergiás reakciók sok ember életét nehezítik meg, különösen a tavaszi és nyári időszakban, amikor a pollen koncentrációja a levegőben jelentősen megemelkedik. Azonban a gyógyszerek helyett egyre többen keresnek...
TOVÁBB
A kövirózsa gyógyhatásai és felhasználási módjai
A kövirózsa (Sempervivum tectorum) az egyik legismertebb és legkönnyebben felismerhető gyógynövény, amelyet már az ókorban is használtak gyógyító hatása miatt. Különleges megjelenésével és alkalmazkodóképességével a kövirózsa...
TOVÁBB
Neem olaj: A természet sokoldalú csodaszere a bőrápolásban és gyógyászatban
A neem olaj egy természetes, sokoldalú termék, amely számos gyógyító és kozmetikai célra alkalmas. Bár jellegzetes illata miatt nem mindenki kedveli, előnyei megkérdőjelezhetetlenek.   Az egészségügyi előnyök széles...
TOVÁBB
Manapság rengeteg gyógyszer és különféle kemikáliák vesznek miket körül gyors megoldást ígérve a fájdalmakra. Ha a fájdalom elviselhetetlen, akkor tény, hogy érdemesebb ezekhez az azonnali megoldást kínáló szerekhez nyúlni, viszont enyhébb fájdalom esetén természetes alternatívákkal is lehet próbálkozni. Természetesen érdemes azt is figyelembe venni, hogy rendelkezünk-e bármilyen allergiával, így nem árt az orvossal konzultálni. Sokan nem is gondolják, hogy a mindennapi főzés során használt egyszerű anyagoknak is micsoda haszna van. Például a petrezselyem kiválóan ízesíti az ételeket, ugyanakkor emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A gyömbér szintén kiváló gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Természetesen ezeket nem kell rágcsálni, hanem lehet belőlük főzetet vagy teát csinálni. A legjobb, hogy az ilyen és ehhez hasonló fájdalomcsillapítókat olcsón be lehet szerezni gyakorlatilag bármelyik zöldségesnél. Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy kemikáliák helyett inkább természetes anyagokat használnak. Sokan lebecsülik ezeket a természetes alternatívákat, ami nagy hiba, mivel igazán hasznosak és hatékonyan képesek csökkenteni a fájdalmat. A legjobb, hogy akár saját kertjében, vagy ha nincs kertje, akkor cserépben is termeszthet bizonyos gyulladáscsökkentő növényeket. Így biztosan vegyszermentes gyulladáscsökkentőkhöz fog jutni. Érdemes tájékozódni a természetes gyulladáscsökkentők kapcsán, annak érdekében, hogy természetes módon tudjon tenni a gyulladás ellen. Ráadásul ízletes tea formában még élvezetesebb a gyulladáscsökkentők fogyasztása. Ha természetes alternatívát keres, akkor érdemes tájékozódni, mivel lehetőségek tárháza áll rendelkezésre, melyeknek nagy hasznát fogja venni!

Címkék