Vércukorszint

A vércukorszint rendellenes emelkedése cukorbetegség kialakulásához vezet. Ennek oka, hogy a vércukor szint optimális szintjének fenntartásáért felelős hormont, az inzulint nem termeli kellő mennyiségben a szervezet vagy nem képes azt megfelelőképpen használni.
1 - 12 / 14
Áttörés a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők számára
A Curalife egyedülálló terméke, a Curalin 9 gyógynövény erejét ötvöző étrend-kiegészítő kapszula. Hatóanyagai hozzájárulnak az egészséges vércukorszint fenntartásához. A vércukorszintmérő készülékek, tesztcsíkok,...
TOVÁBB
Ezért egyél sok lilahagymát
  A lilahagyma rengeteg pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Rengeteg betegségtől óvod meg magad, ha beépíted étrendedbe a lilahagymát.   A rendszeres hagymafogyasztás a...
TOVÁBB
Hogyan szerez vevőket a gyógyszermaffia
  Először is szeretném leszögezni, hogy amikről olvasni fogsz, azok nem vélemények, nem az én gondolataim, hanem TÉNYEK! Az itt közzétett információk bizonyos emberek számára sokkolóak lehetnek, mások talán már...
TOVÁBB
Miért érdemes mindennap banánt enni?
  A banán magas rost tartalma és benne található három természetes cukor – glükóz, fruktóz és szacharóz – szinte mágikus erőt kölcsönöz az emberi testnek.   Tél végén, tavaszt várva bizonyára mindenkinek a szervezete ki...
TOVÁBB
Laskagomba, a gyógyító gomba
  A laskagomba egy egészen különleges gomba, melyet orvosi kutatások bizonyítottak. A gomba az egyetlen olyan nem állati eredetű élelmiszer, amely D-vitamint tartalmaz.   A természetnek végtelen a csodája, csak észre...
TOVÁBB
Testünk őre a cink
  A cink egy olyan ásványi anyag, amelyre kismennyiségben (40 mg/nap) napi rendszerességgel szükségünk van. Szervezetünk növekedéséhez a cink az egyik legfontosabb összetevő az étrendünkben.   A cinknek különleges hatása...
TOVÁBB
Miért álmatlanok az idősebbek
  A napi kihívások a nyugdíjazással véget érnek, nem fáradunk el a munkától napi rendszerességgel és az elvárásokkal szembeni megfelelési kényszer a múlté lesz.   Az élettani átalakulások önmagukban is alvászavarra...
TOVÁBB
Fahéjjal az öregedés és az elhízás ellen
  A fahéj egyike a legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövényeknek, gyógyhatásait már az ókori népek is ismerték.   A csodás fahéj ne csak karácsonyi ünnepek alkalmával jusson eszünkbe, mivel nemcsak egyszerű fűszer,...
TOVÁBB
Barna rizs, a gabonafélék királya
  A rizs az emberiség több mint 60 százalékának legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. Esszenciális aminosav-összetétele miatt az állati fehérjékhez hasonlítható biológiai...
TOVÁBB
Gyógyszer helyett banánt! Több betegségre jó, mint gondolnád!
  Akár elhisszük, akár nem, a banán képes megoldani bizonyos egészségügyi problémákat, amelyeket a gyógyszerek nem képesek. A banán tele van fehérjével, vitaminokkal és egyéb tápanyagokkal, mindemellett pedig még...
TOVÁBB
Csicseriborsó - egy felfedezett gyógynövény
  A csicseriborsó, más néven bagolyborsó lassan, de biztosan hazánkban is egyre elterjedtebb. Sokoldalúan felhasználható, gusztusos és az egészségesre jótékony hatással van. Adj egy esélyt ennek a növénynek, hiszen...
TOVÁBB
Betegségek, amelyek hirtelen képesek megváltoztatni a szeretteid viselkedését
  Az emberek viselkedése általában mindig hasonló módon nyilvánul meg az illető személyiségének függvényében és idővel könnyen megismerhető, hogy ki hogyan viszonyul a dolgokhoz.   De mi történik akkor, ha valakinél...
TOVÁBB
A vércukorszint normál esetben 3,9-6,1 mmol/l közötti tartományban helyezkedik el a kora reggeli órákban, reggeli előtt. Étkezés után megemelkedik a vércukorszint, ez átmeneti. Akkor nem kell aggódni, ha a vércukorszint két órával az étkezést követően nem haladja meg a 7,8 mmol/l-t. A szervezet sejtjeinek legfőbb energiaforrása a glükóz, melyet a szénhidrátot tartalmazó élelmiszerekből hasznosítunk. Felszívódik a vérbe, eljut a sejtekhez vagy a májban raktározódik el. Ehhez a folyamathoz elengedhetetlen az inzulin. Normál esetben az egészséges hasnyálmirigy termeli meg a szükséges inzulin mennyiséget, ami a szervezetbe juttatott táplálék felhasználásához szükséges. Ha a vércukorszint nő a szervezetben, akkor az inzulintermelés is nő, ha pedig csökken a vércukorszint, akkor az inzulintermelés is csökken, tehát ez a kettő összefüggésben áll egymással. Cukorbetegek esetében viszont a probléma abból ered, hogy a hasnyálmirigy nem termel kellő mennyiségű inzulint, aminek következtében a sejtek képtelenek felvenni a glükózt, ami felhalmozódik a vérben, így a vércukorszint magas lesz. A másik eshetőség, hogy a hasnyálmirigy képes elegendő inzulint termelni, azonban a szervezet nem érzékeli vagy nem reagál rá megfelelően. Bármelyik eshetőségről van szó, a végeredmény mindkét esetben ugyanaz, mégpedig a magas vércukorszint. Cukorbetegség esetén az éhgyomros vércukorszint és a két órás terhelés is túl magas, így a kóros tartományban van. A vércukorszint akár a másik irányba is billenhet, tehát túl alacsony is lehet. A rendellenes vércukorszintnek általában a rosszul beállított inzulinpótlás az oka, de az is előfordulhat, hogy a beteg étkezés nélkül végez megterhelő testmozgást. Ebben az esetben mielőbb cukrot kell fogyasztania a betegnek.

Címkék