Minden, amit megeszünk szervezetünk előnyére kell, hogy váljon. Az olívaolaj segítségével megőrizhetjük egészségünket. Egy evőkanál olívaolaj minden reggel és ételed lesz az orvosságod.
Az olívaolaj rengeteg zsírsavat és fontos vitamint tartalmaz, vagyis egy nagyon hasznos termék az egészségünkre nézve, egészségre gyakorolt előnyeiről mindig is híres volt. Hiszed vagy sem, egy átlagos görög évente több mint 20 liter olívaolajat fogyaszt el, míg egy amerikai csupán 2 litert. Óriási különbség!
Egyetlen evőkanál olívaolaj már védelmet nyújthat a rákkal szemben, megóvja a sejteket a rákos megbetegedéstől, javítja a vastagbél állapotát és megszünteti a székrekedést. Egyik összetevője lelassítja a mellrákos tumor növekedését. Tartalmaz egy olyan hatóanyagot, ami gátolja a rákos sejtek növekedéséhez szükséges fehérjéket. Emellett védi a DNS-t a rákos sejtek okozta károsodástól.
Az extraszűz olívaolaj csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát
Az olívaolaj egyik összetevője, az oleocanthal időnként kötődik toxikus fehérjékhez és elzárja a hippokampusz szinapszisát. Ez az első jele az Alzheimer-kór kialakulásának és a kór az agynak ezt a részét befolyásolja.
Az extraszűz olívaolaj erősíti az immunrendszert és védi a szívet
Mivel tele van antioxidánsokkal, az olívaolaj védi szervezetünket a fertőzésektől, harcol a gyulladások és a fájdalom ellen. A benne lévő fitofenolok a szívet is óvják és javítják a koleszterinszintet. Ha minden nap használod az olívaolajat főzéshez kisebb az esélyed a stroke-ra is.
Az extraszűz olívaolaj segít a fogyásban
Minél több olívaolajat iszunk, annál többet fogyunk. Az olívaolajban végbemenő oxidáció eredményeként fokozódik a zsírégetés a szervezetben.