Rák kialakulásának lelki háttere

 

Mindenkit mélyen érintenek a daganatos betegségek, vagy azért mert félünk tőle, vagy azért, mert életünk során személyes tapasztalatunk volt a betegséggel. Aki nyitott a betegségek lelki hátterét is vizsgálni, az tudja, hogy nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell.

 rákbetegség, rákbetegség gyógyítása, lelki betegségek, rákbetegség lelki háttere

A betegségeket felfoghatjuk úgy is, mint lélek segélykiáltását, a betegség beszél, és elmondja mindazt a lelki fájdalmat, amit a beteg nem tud, nem akar, nem mer szóval kifejezni a környezete felé.

 

A betegség alapjában változtatja meg a beteg, és hozzátartozóinak életét, jövőképét, fontossági sorrendjét, értékrendjét, sokszor a családon belüli érzelmi kötődéseket, érzelmi kifejezéseiket.

Vannak sajátosan rákkeltő tényezők, melyek valamilyen hibás lelki magatartásban gyökereznek. Az ilyen egyének hajlamosak az önsajnálatra, előszeretettel hánytorgatják fel múltbeli sérelmeiket. Képtelenek arra, hogy elengedjék magukat vagy emberi kapcsolatokat létesítsenek és tartsanak fenn. Állandó önértékelési zavarral küszködnek, az az érzésük, hogy társaik nem fogadják el, kirekesztik őket. Ezen érzések kialakulása gyakran a gyermekkorba nyúlik vissza.

 

Minden egyes szövettanilag pozitív esetben kimutathatók voltak az alábbi törvényszerűségek

A rákos megbetegedést feldolgozatlan személyes tragédia idézi elő, mely az egyén belső elszigetelődését vonja maga után. Keletkezése annál könnyebb, minél rosszabb az illető általános egészségi állapota.

 

Voltaképpen tehát három ok közrejátszásáról van szó:

●   személyes tragédia

●   csökkent ellenálló képesség

●   belső elszigeteltség

Amennyiben ezek együttese túllépi az egyéni határértéket, rák keletkezik.

 

A személyes tragédia jellege megszabja a rák lokalizációját is.

●   Emlőrák (szinte kizárólag nőknél): a partnerkapcsolat szellemi-lelki téren zavart mutat. Az érintett fél tehet a házastárs, barát, gyermekek, munkahelyi főnök vagy tanár.

●   Hörgőrák (szinte kizárólag férfiaknál): okai megegyeznek az emlőráknál leírtakkal.

●   Méhnyakrák: tág értelemben vett szexuális konfliktusok.

●   Tüdőrák (gócos): halálfélelem férfiaknál és nőknél egyaránt

●   Gyomor-bélrendszer rákja: az illető képtelen valamit megemészteni, amivel szüntelenül szembesülnie kell.

 

 

Ebben az összefüggésben érdekes megemlíteni, hogy nem is olyan régen a méhnyakrák a nők körében a legelterjedtebb rákos megbetegedésnek számított. A széles körű felvilágosítási hullámnak, és a fogamzásgátló tablettáknak köszönhetően a szexualitásról vallott görcsös nézetek oldódtak, normalizálódtak, így a rák e megjelenési formája manapság viszonylag ritkán fordul elő.

 

A rák lefolyása szoros összefüggést mutat a betegséget kiváltó konfliktusanyag megemésztésével, illetve feldolgozásával. Ez a betegség intenzitására, fokozódására, megtorpanására éppúgy vonatkozik, mint időbeli lefutására vagy teljes megszűnésére.

 

A rák a szervezet immunrendszerének gátlása következtében alakul ki, melyet szellemi-lelki működészavar idéz elő.

E működészavar fennállásának ideje alatt, s a zavar mértékével egyenes arányban, kifejlődik a rák.

Ha a kiváltó konfliktus rendeződik, a rák inaktívvá válik.

 

A rák különböző típusainak kifejlődési ideje

●   emlőrák: 2-3 hónap

●   hörgőrák: mintegy 18 hónap

●   méhnyakrák: 12 hónap

●   tüdőrák: 7 hónap

●   petefészek rák: 5-8 hónap

●   méhrák: 5-7 hónap

 

Az említett időtartamokat követően lehet a rákot a legkorábban felismerni. A korai diagnosztizálás persze jó néhány külső tényezőtől is függ, például a daganat elhelyezkedésétől, egyéni érzékenységtől és hasonlóktól.

A rák szempontjából veszélyeztetett egyének közé elsősorban azok sorolhatók, akik elfojtják érzelmeiket. Ha személyes tragédia sújtja őket, képtelenek megbirkózni reakcióikkal, ehelyett áldozatul esnek nekik.

A rák az egyén lelkivilágában levő negatív érzelmek elburjánzásának szükségszerű következménye. A test csupán visszatükrözi a lelki történéseket. Ha tehát a testben valami idegen mutatkozik, ez arra utal, hogy a lélekbe is idegen dolog hatolt be, amit el kell távolítani.

Mindamellett a rák nem csupán fizikálisán mutatkozik meg; hatással van a beteg gondolkodásmódjára, partnerkapcsolataira és foglalkozására is. Teljesen értelmetlen tehát, ha csupán a testet kívánjuk meggyógyítani. A lelki áttételek ugyanis előbb-utóbb ismét testi szintre terjednek át.

Lehet-e itt egyáltalán szerepe bármifajta megelőzésnek? Amikor a rákos daganatot felfedezik, azaz midőn már ki tapintható, mintegy 80%-ban már kifejlődött, kialakulásának utolsó stádiumához érkezett, s részben már áttételekkel is rendelkezik. A szervezet védekező rendszere már régen felmondta a szolgálatot.

 

Amit tenni kell!

Mindenekelőtt tudatosítanunk kell magunkban, és fel kell dolgoznunk a betegséget kiváltó problémát. Ez történhet beszédterápia, reinkarnációs terápia, pszichoterápia segítségével, vagy az életfilozófia gyökeres megváltoztatása révén. A rák lokalizációja és a tünetek nyelve pontos felvilágosítást nyújt arra vonatkozólag, hol keresendő a betegséget kiváltó probléma.

Amennyiben a kiváltó konfliktust sikerült feldolgozni, viszonylag csekély a jelentősége annak, mi történik a rákos daganattal. Nem szükséges többé foglalkozni vele, mert a konfliktusmegoldás jellegének megfelelően felszívódik vagy teljesen betokosodik.

Egyidejűleg arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a szervezet védekező készségét ismét megerősítsük, hiszen a legjobb orvos a bennünk rejlő egészséges életerő.

Életvitelünket is meg kell változtatnunk, hogy a jövőben ne jelentkezzenek többé megoldatlan konfliktusok. Táplálkozásunkat körültekintően kell megterveznünk, kerülvén a káros élvezeti cikkek fogyasztását. Itt elsősorban a nikotinra, alkoholra, túlzott kávéélvezetre gondolunk. Lehetőleg kerülni kell a húsfogyasztást, éppúgy a nem természetes alapanyagokból készült ételeket is.

Minthogy a környezeti ártalmaktól amúgy sem tudjuk magunkat teljesen megvédeni, legalább testünk védekező rendszerének és méregtelenítő funkciójának működését segítsük elő. Ebben a vonatkozásban rendkívül hatékony a sörélesztő. Támogatja és védi a májat, testünk fő méregtelenítő szervét. Ráadásul előnyösen hat a bélflórára is.

A kóros gócokat és kisebb szervi panaszokat – mint például a mandulák vagy az arc melléküregeinek krónikus gyulladása, rossz fogak vagy problémás hegesedések – diagnosztizálni és kezeltetni kell.

 

Amit megelőzésképpen tenni kell

A megelőzésben talán az a legfontosabb, hogy alapos gondot fordítsunk a mentálhigiénére. Az esti visszatekintés alkalmával maradéktalanul fel kell dolgoznunk a nap történéseit, nehogy megoldatlan konfliktusok maradjanak vissza.

Számos rákkeltő tényező akad, elsődleges okként azonban belső világunk rendezetlensége és mérgezettsége szolgál.

Másodlagos okként említendő a ráktól való félelem, amit a „rák különféle okairól” szóló úgynevezett „felvilágosítási kampányok” szabályszerűen elültetnek és táplálnak az emberekben.

 

Hatékonynak bizonyulhat ebben a vonatkozásban a következő képzeletbeli gyakorlat

Szemléletes módon képzeld el, hogy az életerős fehérvérsejtek megtámadják és elpusztítják a gyönge ráksejteket. Ebben az esetben a tudatot pozitív gondolatok töltik be. Fejleszd ki magadban a bizonyosságérzetet, hogy tested elég erős a rák legyőzéséhez, továbbá a kiváltó tényező ismert és megszüntethető, miáltal a rák is eltűnik. A belső gyógyulási folyamat gyorsan és akadálytalanul halad előre, ha valóban hiszel testednek e képességében.

Mindennél fontosabb azonban a religio, vagyis a teremtett világot vezérlő princípiumhoz való visszatalálás. Arról van szó, hogy felismerjük az élet értelmét és túllépjünk a születés és halál illúzióján. Aki saját magát örökkön élő lélekként fogja fel, és az élettel összhangban készen áll feladata betöltésére, az, egyéni meggyőződésem szerint, nem kaphat rákot.

 

Összegezve mit is jelent a rák?

Rendezetlen egyéni élethelyzet, csökkent védekezőképesség, belső elszigeteltség, negatív érzelmek elburjánzása.

 

lelki betegségek

Minden betegség lelki eredetű - Az emberi test a lélek térképe
  A betegség a lélek jelzése, egy intő jel, ami elárulja, hogy a lélekben megszűnt a harmónia. Ezt ugyan mindannyian tudjuk, és érezzük még a fizikai...
TOVÁBB
A csakrák betegségei
  Számtalan fizikai és lelki probléma jelzi, ha nem működnek megfelelően testünk csakrái. Ismerd meg a tüneteket!   A hét csakra speciális hely...
TOVÁBB
A pajzsmirigy problémák valódi okai
  Ha figyelsz tested és lelked jelzéseire megtalálod azokat a pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek...
TOVÁBB
Egy lista minden betegség lelki hátteréről
  Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünköz szükséges egyensúlyt. Egyre szélesebb...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a nyári szabadidőnkből?
Ahogy a nap sugarai egyre melegebben simogatják a bőrünket és a természet újraéled, úgy...
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...

Címkék