Természetes antibiotikum a grapefruit mag kivonat

 

A grapefruit egyre inkább divatos gyümölcs, egyre többen bizonyosodnak meg hatékony egészségmegőrző hatásáról, de tudjuk-e, hogy többek között segít a szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében és fokozza az anyagcserét is.

 grapefruit mag kivonat, csontritkulásra, fejtetűre, herpeszre, hasmenésre

A grapefruit a citrusfajták közé tartozik, fogyasztása világviszonylatban a citrom és a narancs után a harmadik helyen áll.

 

A grapefruit mag kivonat a gyümölcs magjából kinyert folyadék, melynek erős antibakteriális és antimikrobiális hatása van, külsőleg és belsőleg szervezetünk és környezetünk fertőtlenítésére egyaránt használhatjuk.

 

A grapefruit mag kivonatát néhány évtizede kezdték szélesebb körben alkalmazni paraziták, vírusok, baktériumok, gombák által okozott külső és belső fertőzések kezelésére. A grapefruitmag-kivonat természetes méregtelenítő hatású, erősíti és támogatja az immunrendszert, és már kis mennyiségben is nagyon hatásos.

 

A grapefruit magja ásványokat, vitaminokat, aminosavakat, bioflavonoidokat, rostokat tartalmaz, valamint nagy mennyiségben megtalálható benne a C- és az E vitamin.

 

Képes semlegesíteni a szabadgyököket, antioxidáns tulajdonsága által elpusztítja a kórokozók citoplazmájának membránját. Klinikai vizsgálatok 800 féle vírus és baktérium, 100 fajta gomba, és bizonyos paraziták ellen való védekezésben találták eredményesnek.

 

Észak–amerikai klinikákon sikeresen alkalmazzák kórházi fertőzések kivédésére. A hagyományos tisztítószerekbe grapefruit mag kivonatot csepegtetnek, így tisztítják az ágyneműt, a padlót, valamint az orvosi műszereket.

 

A grapefruit mag fertőtlenítő és csíraölő hatásának köszönhetően szerepet játszhat a csecsemőápolásban, valamint a különböző bőrsérülések kezelésében. Kiváló fertőtlenítő, mely tulajdonságát otthon is lehet alkalmazni.

 

Az egyik legfontosabb hatása, hogy mozgósítja az immunrendszert. Emellett olyan pektinek is megtalálhatók benne, melyek csökkentik a koleszterinszintet.

 

A grapefruit mag másik legfontosabb felhasználási módja, az immunrendszer védelme és erősítése a krónikus immunproblémákkal szemben, mint az AIDS és a candidiázis.

 

 

Nagyon fontos tulajdonsága a grapefruit magnak, hogy segít a vér-, és a testnedvek lúgosításában. A mikroorganizmusoknak, gombáknak, baktériumoknak, vírusoknak az oxigéndús, lúgos környezet nem kedvez, ilyen körülmények között nem képesek élni. Ugyan a citrom, a lime és a grapefruit savasító gyümölcsök, ennek ellenére bizonyított, hogy amikor bekerülnek a test anyagcsere folyamatába, valójában lúgos hatást fejtenek ki.

 

A grapefruit mag gyógyhatásai

 

A grapefruit mag gyógyhatásait igen széles körben fejti ki. Alkalmazható:

●  emésztési problémákra,

●  gyomor-bél rendellenességekre,

●  hasmenésre,

●  ételmérgezésre,

●  paraziták, baktériumok, vírusok és gombák által okozott fertőzésekre,

●  candidiázisra,

●  influenza vírus ellen,

●  különféle szájfertőzésekre,

●  foglepedék, fogíny problémák kezelésére,

●  köhögésre,

●  megfázásra,

●  torokfájásra,

●  fülgyulladásra,

●  orrmelléküreg gyulladás gyógyítására,

●  különböző sérülésekre, mint a vágás vagy seb,

●  szemölcsökre,

●  kiütésre,

●  viszketésre,

●  korpára, 

●  herpeszre,

●  fejtetűre,

●  bárányhimlőre,

●  kicserepesedett ajkakra.

 

Eredményes csontritkulás kezelésében is, mivel minimálisra csökkenti a csontveszteséget azáltal, hogy semlegesíti a szabadgyököket.

A grapefruit mag gyógyító hatású a pattanások, lábujjak közötti gombás fertőzések, körömgomba fertőzés és különféle bőrproblémák esetében is.

Hüvelyi fertőzések kezelése során is rendkívül hatásosnak bizonyult.

 

A grapefruit mag kivonatot összehasonlították antibiotikumokkal és többféle gomba elleni szerrel is. Ugyanolyan hatásosnak bizonyult, mint a már bevált szerek, de mivel nincs mellékhatása, alternatíva lehet az antibiotikumokkal szemben. A grapefruit mag kivonat alkotóelemei egyedülállók: anélkül hatásos, hogy legyengítené a szervezetet. Használata áttörést jelenthet a krónikus parazita-fertőzésben és gombás fertőzésekben szenvedő betegek számára. A grapefruit mag kivonatát ráadásul a gyógyszerérzékenységben szenvedők is jobban tolerálják.

 

Grapefruitmag-kivonat alkalmazása esetén azonban tudnunk kell, hogy hatóanyagokat tartalmazhat, melyek kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel, elsősorban a vérhígítókkal. Amennyiben gyógyszert szedünk, a grapefruitmagból készült termékek használatáról kérjük ki orvos vagy gyógyszerész véleményét!

 

hasmenésre

Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
Miért érdemes mindennap banánt enni?
  A banán magas rost tartalma és benne található három természetes cukor – glükóz, fruktóz és szacharóz – szinte mágikus erőt kölcsönöz az...
TOVÁBB
Japán vízkúra: a legjobb módja annak, hogy egészségesek maradjunk!
  Köztudottan a japánok élnek a legtovább a bolygónkon, amihez lelki harmóniájuk, kiegyensúlyozottságuk mellett a táplálkozásnak, a testmozgásnak, az...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék