Rákos betegségek gyerekeknél - A diagnosztizálás nehézségei és az új terápiás lehetőségek

leukémia

Egyik legnehezebb dolog, amit szülőként átélhetünk, az a gyermekünk egészségével kapcsolatos problémák. Sajnos egyre több gyereket érintenek rákos betegségek, amelyek mindig hatalmas stresszt jelentenek mind a beteg gyermek, mind pedig a szülők számára. A diagnózis meghatározása, az orvosi kezelés és az állapot megfigyelése mind nehéz és kimerítő folyamatokat jelentenek, ugyanakkor rendkívül fontosak a betegség legyőzése szempontjából.

Növekvő megbetegedések

Az utóbbi időben sajnos egyre növekvő számú gyereket érintenek rákos megbetegedések, beleértve a leukémiát, limfómákat, daganatokat és egyéb súlyos betegségeket. A diagnózis meghatározása egy gyermek esetében mindig nehéz folyamat és gyakran hosszú ideig tart, mert a korai tünetek enyhék és könnyen feltételezhetőek valamilyen más betegségnek. Ezen kívül, a gyerekek a rákos betegségek esetén eltérően reagálnak a betegség jeleire, van, aki esetleg nem is panaszkodik enyhébb tünetek esetén. Ráadásul nem mindig van egyértelmű tünetegyüttes, amely bizonyítaná a betegség jelenlétét.

A leggyakoribb rákos megbetegedés

A leukémia és a limfóma a leggyakoribb rákos megbetegedések a gyermekek körében. A leukémiában szenvedő gyermekek gyakran fáradtnak érzik magukat és a vérükben csökkent a vörösvértestek száma, miáltal a bőrük sápadtnak tűnhet.

Ahogy korábban említettük a leukémia tünetei gyakran más veszélytelen betegségek panaszaival egyeznek meg, ami nehezíti helyes diagnózis felállítását. A limfómákat általában tapintható nyaki nyirokcsomók jelzik, de a betegség az agyat és az érrendszert is érintheti.

Bővülő terápiás lehetőségek

Az újonnan kifejlesztett terápiás lehetőségeknek köszönhetően, mint például a célzott terápia vagy az immunterápia, növekvő számú gyermek számára érhető el hatékony kezelés.

Az immunterápia megcélzott kezelése, amely az immunrendszer egészséges sejtjeire fókuszál, így csökkentve a mellékhatások számát, amelyeket a hagyományos kemoterápiás kezelések okoznak. Az újszerű terápiák, mint például a CAR-T-sejtes terápia, a rákos sejtekkel szembeni immunitást biztosít és célzottan semmisíti meg a kóros sejteket. Ezek az új típusú terápiák további lehetőséget nyújtanak a betegség kezelésében és gyógyításában, valószínűleg több eredményt hoznak a betegség legyőzése terén.

Segítség a gyógyulásban

Azonban nemcsak az orvostudomány fejlődése járul hozzá a betegség legyőzéséhez, hanem az orvosi ellátás minősége is. Fontos, hogy a gyerekek megfelelő ellátást, gondoskodást és támogatást kapjanak mind az orvosi kezelések, mind az élethelyzetek során.

A legtöbb kórházban és klinikán dolgozó szakember odafigyel a betegek általános egészségi állapotára és a pszichológiai támogatásukra, miáltal nagyobb eséllyel gyógyulnak és képesek idővel visszanyerni az egészségüket.

A különböző civil szervezetek is hatékonyan támogatják a beteg gyermekek gyógyulását. Teszik ezt a családok lelki-anyagi megsegítésével, nyári táborok szervezésével, kórházak, gyógyszerek támogatásával, orvosi műszerek megvásárolásával. Az évenkénti adó egy százalék felajánlásával bárki hozzájárulhat a beteg gyermekek támogatásához.

Bár a rákos megbetegedések kezelése bonyolult és összetett folyamat, szerencsére egyre jobbak a kilátások. Évről évre egyre magasabb a gyógyulási arány a gyermekeket érintő daganatos megbetegedések terén.

leukémia

Házilag készíthető gyógynövény tinktúra rák és allergia ellen
  Tinktúrát készítek. 40 fokos pálinkában (vodkában) oldom ki a friss gyógynövényeket. Azért ebben, mert a gyógynövények hatóanyaga háromféleképpen...
TOVÁBB
Kurkuma - a szent fűszer
  Általános gyógyító szer India régóta ismert, közkedvelt fűszere a kurkuma, mely elősegíti a jó egészség fenntartását, gyulladáscsökkentő,...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...
Miért fontos a nők számára a probiotikum fogyasztása?
  Az egészséges emésztőrendszer alapvető fontosságú az általános jóllét szempontjából, és...

Címkék