Bengáli ötfűszer-keverék

Hozzávalók

 

1 evőkanál rómaikömény mag,

1 evőkanál barna mustármag,

1 evőkanál édeskömény mag,

1 evőkanál fekete hagymamag,

1,5 teáskanál görögszéna mag.

 

Elkészítés

 

Keverd össze az ötféle magot. Tartsd egy jól zárható edényben. Használat előtt pirítsd meg a magokat egy száraz serpenyőben addig, míg pattogni kezdenek. Csodálatos az illatuk. Mozsárban összetörheted, vagy használhatod egészben is. Keleties ételekhez, de sültekhez is kiváló, remek ízt ad.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Kuka helyett tányérba! Készíts céklalevélből finom salátát
  Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik,...
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből
  Patikákban lehetett réges-régen kapni vasbort. Úgy gondolom, hogy olvasóink közül nagyon...
A triptofán javítja az általános egészséget
  A triptofán javítja az alvás minőségét, javítja az általános kedvet és optimalizálja...
A fekete áfonya lenyűgöző egészségügyi hatásokkal rendelkezik
  A fekete áfonyában számos olyan antioxidáns található, mely a szervezet számára...

Címkék