Bengáli ötfűszer-keverék

Hozzávalók

 

1 evőkanál rómaikömény mag,

1 evőkanál barna mustármag,

1 evőkanál édeskömény mag,

1 evőkanál fekete hagymamag,

1,5 teáskanál görögszéna mag.

 

Elkészítés

 

Keverd össze az ötféle magot. Tartsd egy jól zárható edényben. Használat előtt pirítsd meg a magokat egy száraz serpenyőben addig, míg pattogni kezdenek. Csodálatos az illatuk. Mozsárban összetörheted, vagy használhatod egészben is. Keleties ételekhez, de sültekhez is kiváló, remek ízt ad.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer!
  Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok...
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy...
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...
A petrezselyem, a zeller és a kamilla közös titka a rák elleni harcban
  Sok mindent tudunk az egészséges étkezésről. Epidemiológiai tanulmányok sora talál...

Címkék