Bengáli ötfűszer-keverék

Hozzávalók

 

1 evőkanál rómaikömény mag,

1 evőkanál barna mustármag,

1 evőkanál édeskömény mag,

1 evőkanál fekete hagymamag,

1,5 teáskanál görögszéna mag.

 

Elkészítés

 

Keverd össze az ötféle magot. Tartsd egy jól zárható edényben. Használat előtt pirítsd meg a magokat egy száraz serpenyőben addig, míg pattogni kezdenek. Csodálatos az illatuk. Mozsárban összetörheted, vagy használhatod egészben is. Keleties ételekhez, de sültekhez is kiváló, remek ízt ad.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A vitaminhiány lehetséges tünetei
  A megfelelő vitaminszint is hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez és jó...
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent....
A csodálatos búzafű
  Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb, mint...
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok...

Címkék