Bengáli ötfűszer-keverék

Hozzávalók

 

1 evőkanál rómaikömény mag,

1 evőkanál barna mustármag,

1 evőkanál édeskömény mag,

1 evőkanál fekete hagymamag,

1,5 teáskanál görögszéna mag.

 

Elkészítés

 

Keverd össze az ötféle magot. Tartsd egy jól zárható edényben. Használat előtt pirítsd meg a magokat egy száraz serpenyőben addig, míg pattogni kezdenek. Csodálatos az illatuk. Mozsárban összetörheted, vagy használhatod egészben is. Keleties ételekhez, de sültekhez is kiváló, remek ízt ad.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Koronavírus idején
  Néhány héttel ez előtt senki sem gondolta, hogy a 21. században lesz olyan nap, amikor...
A tüdőfű a tüdő legkülönfélébb betegségeiben hatásos gyógynövény
  A tüdőfű a légzőszervi megbetegedések egyik legkiválóbb természetes házi patikaszere....
Harcolj a vírusok ellen megelőzéssel!
  Vírusfertőzésre nincs gyógymód, amit tehetünk az az, hogy a szervezetünk...
A konyhasó életfontosságú tápelem, erősítő és serkentőszer
  Az emberi test mintegy 250 g nátrium-kloridot tartalmaz, amely megtalálható a vérplazmában,...

Címkék