Méltatlanul alábecsüljük a káposztát, pedig köztudott, hogy nagyon egészséges, rengeteg vitamint tartalmaz, nemcsak C-, hanem B-vitaminokat, valamint egyéb hasznos tápanyagokat is. Sárgarépával és hagymával még finomabbá tehetjük és nem utolsó sorban rengeteg vitaminhoz juthatunk természetes úton.
Hozzávalók
2 kg káposzta,
60 dkg sárgarépa,
40 dkg vöröshagyma,
1,6 dl 10 %-os ecet,
1,6 dl napraforgó olaj,
20 dkg cukor,
2 kávéskanál só,
esetleg késhegynyi borkén.
Egy nagyobb edénybe a káposztát és a hagymát vékonyra szeleteljük, a sárgarépát hosszúkásra reszeljük. Minden hozzávalót hozzáadunk és alaposan összekeverjük. Naponta többször összeforgatjuk, hogy a lé mindenhol átjárja. Két nap után érnek össze igazán az ízek, ekkor fedeles edénybe tesszük, vagy befőttes üvegbe és hűvös helyre rakjuk.
Lefedve napokig eláll hűtőszekrényben. Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk készíteni, akkor tehetünk bele késhegynyi borkénport.
Bármilyen sültekhez nagyon finom. Akár még magában is fogyaszthatod.