vitamin

1 - 12 / 81
A brokkoli és a kelbimbó csökkentheti a szívroham és az agyvérzés kockázatát
  A szívroham és az agyvérzés legfőbb oka az artériák zsír- és kalciumlerakódása.   A brokkoli és a kelbimbó nemcsak jó vitamin- és ásványianyagforrás, hanem olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek...
TOVÁBB
A B13-vitamin, vagyis az orotsav nagyobb dózisban orvosságként fejti ki hatását!
  A B13-vitamin, más néven orotsav egy olyan vitamin, amely alig ismert, ennek ellenére részt vesz a folsav és a B12-vitamin anyagcseréjében. Legnagyobb mennyiségben a hagymafélékben található meg. Nagyon jó orotsav-forrás...
TOVÁBB
Koronavírus idején
  Néhány héttel ez előtt senki sem gondolta, hogy a 21. században lesz olyan nap, amikor nem mehetünk ki az utcára, mert kijárási tilalom van érvényben. Biztos mindenki egyetért velem, hogy ilyet csak a filmekben...
TOVÁBB
Szervezetünk számára fontos, hogy K-vitaminban gazdag élelmet fogyasszunk!
  Szervezetünk, ha nem jut elegendő K-vitaminhoz, akkor megemelkedik a csontritkulás, a csonttörés és a vérzések kockázata. A K-vitamin hiánya akár még halált is okozhat. Megakadályozhatja a K-vitamin felszívódását több...
TOVÁBB
A vitaminhiány lehetséges tünetei
  A megfelelő vitaminszint is hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez és jó közérzetünkhöz. A vitaminok felelősek többek között az immunrendszer működéséért, szemünk egészségéért, sejtjeink regenerálódásáért,...
TOVÁBB
Létezik természetes és szintetikus vitamin is? – Dr. Lenkei Gábor egyszer s mindenkorra tiszta vizet önt a pohárba!
  „Valakik kitalálták azt a mesét, hogy kétféle vitamin létezik: 1.) természetes vitamin és 2.) szintetikus vitamin. Valójában ez csak egy kitaláció, de ezt az emberek túlnyomó többsége nem tudja.   Sokan hirdetik: „Az...
TOVÁBB
A kevés D-vitamin hozzájárulhat a szklerózis multiplex kialakulásához is
  A D-vitamin egy nagyon fontos elem az emberi szervezetben, és ha nincs elég belőle, a testünkben működési zavarok keletkezhetnek, és emiatt betegségek is kialakulhatnak.   A D-vitamin szorosan kapcsolatban áll...
TOVÁBB
Miért egészséges a kecsketej?
  A kecske az egyik legrégebbi háziállatunk, melyet körülbelül tízezer évvel ezelőtt háziasítottak őseink.   Már az időszámítás előtt is ittak kecsketejet, és a mai napig ez a világon a legnagyobb mennyiségben...
TOVÁBB
Öngyógyítás
  Az emberi test önmagában is csodálatos erőforrással van ellátva, képes arra, hogy önmagát gyógyítsa. Ha a szervezetbe testidegen anyag kerül – baktérium, vírus, gomba stb. – ideális helyzetben vagyunk, amikor...
TOVÁBB
A C-vitamin hiány 10 tünete, amelyre oda kell figyelni!
  Az orvosok szerint nem csak akkor hasznos a C-vitamin, mikor meg vagy hűlve, vagy az influenza ledöntött a lábadról, hanem számos élettani folyamatban játszik kiemelkedő szerepet.   Most következzen a C-vitamin hiány...
TOVÁBB
C-vitamin az életelixír
  Még egy orvos, aki a betegek gyógyulásáért a protokollokon túl is megtesz mindent.   „A nagy dózisú C-vitamin injekciók a kísérleti egerekben csökkentették a rosszindulatú tumorok méretét és körülbelül 50...
TOVÁBB
A joghurt fogyasztás előnyei
  Ha jótékony baktériumokat akarunk fogyasztani, akkor a joghurt egy nagyon jó választás. A joghurt probiotikum, szükséges az egészséghez, de cukor nélkül.   A probiotikumok erősítik az immunrendszert, segítenek a...
TOVÁBB

Címkék