A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Méltánytalanul hanyagoljuk ezt az egyik legértékesebb zöldségfélét. Jó tulajdonságai - olcsó, egész évben kapható, gazdag tápértékű és...
TOVÁBB
Méltatlanul alábecsüljük a káposztát, pedig köztudott, hogy nagyon egészséges, rengeteg vitamint tartalmaz, nemcsak C-, hanem B-vitaminokat, valamint egyéb hasznos tápanyagokat is. Sárgarépával és hagymával még...
TOVÁBB
Hozzávalók
3 kg tisztasúlyú paprika (lehet sárga, piros, zöld, vegyesen),
1 kg vöröshagyma.
Felöntő léhez
3 l csapvíz,
90 dkg kristálycukor,
15 tk jó minőségű, jódozatlan só,
3 tk borkén,
3...
TOVÁBB
Egyre többen vannak, akik fontosnak tartják, hogy tartósítószer mentes ételeket tegyenek az asztalra. Ez a savanyítási módszer senkinek nem fog csalódást okozni.
Hozzávalók
- 2 l víz,
- 10 tk só (nem jódozott),
-...
TOVÁBB
Csalamádé savanyúság
Fotó: egészségtér
Hozzávalók
2 kg alapanyaghoz (uborka, paprika, káposzta, hagyma)
- 3 dl 10 %-os ecet,
- 7 dkg só (nem jódozott, durva szemcsés),
- 50 dkg cukor,
- 1...
TOVÁBB