Vizeletterápia - Évezredek óta ismert gyógykezelés

 


Saját vizeletünk használata külsőleg vagy belsőleg, elősegíti vagy megtartja az egészségünket.

 vizelet, vizeletterápia, egészséges életmód, rákos megbetegedés, daganatokra, méhrákra, gyomorfekély, gyomorbetegségekre, bélbetegségekre, tüdőasztmára, TBC-re

Nagyon sokféle betegségre gyógyír lehet, pl. az egyszerű megfázásra, torokgyulladásra, gyomor- és bélbetegségre, vesebetegségre, daganatos megbetegedésre bőrproblémára, eltűnnek a forradások, a műtét utáni hegek gyorsabban gyógyulnak. Asztmától a TBC-ig.

  

Az orvosi gyakorlatban 175 ismert betegségre alkalmazzák a vizeletet, ami rendkívül nagy számnak számít.

 

Kínában állítólag már 3 millió ember fogyasztja rendszeresen vizeletét, India hajdani miniszterelnöke, Morarji Desai pedig a vizeletterápia egyik legjelentősebb szószólója volt (99 évet élt).

A természetgyógyászok kongresszusán elhangzott, hogy fegyvertárukban igen fontos szerepet játszik a vizeletterápia. Az biztos, hogy ha az utcán a járókelőktől megkérdezné bárki, hogy mi a véleményük a vizeletterápiáról, hát igen elutasító választ adnának.

 

Sokan elutasítanák még a gondolatot is, hogy saját vizeletüket lenyeljék. Mégis, sok helyen a világon, már évezredek óta alkalmazzák az ilyenfajta gyógymódot és esküsznek is rá, hogy a vizelet ivása majdnem minden betegségtől kigyógyítja az embert.

A vizeletterápiát Indiában a mai napig is alkalmazzák a klinikákon. Mahatma Gandhiról jegyezték fel, hogy ő naponta ivott a saját vizeletéből és a jógik szerint, aki 12 éven át issza a saját vizeletét, az elfog jutni a bölcsesség legmagasabb fokára.

 

De valójában mi a vizelet?

A szervezet által fölöslegesnek tartott, salakanyag lenne? A vizeletet – mint ismeretes –, a vesék választják ki. Naponta a veséken körülbelül 2 ezer liter vér áramlik át és a körülbelül hatmillió hajszálér-gombolyag – glomerulus – a szakemberek számítása szerint naponta 120-180 liter vérsavót szűr meg. A szüret a vérrel már azonos összetételű anyagot tartalmaz. A vesék csatornái az elsődleges vizeletből kivonják a sókat és a többi nagyon értékes fiziológiai anyagot, amely a szervezet számára még felhasználható. A megszűrt folyadékból naponta körülbelül 1-1, 5 liternyi salakanyagot tartalmazó vizelet kerül a húgyhólyagba és onnan a szervezet fokozatosan eltávolítja.

 

A vizeletet a terápia hívei a vizeletet a test titkos anyagának tartják, és állítják, hogy sok eset ismert, amikor valakit pont saját vizelete mentett meg egyéb élelem és folyadék hiányában.

A sárga lé egyfajta multivitamin bomba, amely rengeteg ásványt és fel nem használt tápanyagot tartalmaz.

Készítenek belőle kozmetikai krémeket, a gyógyászatban pedig szinte minden nyavalyára kifejti hatását.

 

A kiürített vizelet tehát nem tartalmaz mást, mint ami a vérben is jelen volt. A régi kínaiak a veséket az életenergia legfontosabb raktárának tartották. Az indiai orvosok szerint a vizelet ivásával főleg a súlyos, más módszerekkel nem kezelhető betegségeket lehet gyógyítani, mint amilyen a tüdő asztma, a bélbetegségek nagy része, ekcémák stb. Az idült, a gyógyíthatatlan gombásodások kezelésekor is ajánlják ezt a kezelési módszert. Egy 1530-ban írott orvosi kézikönyv szerint a vizelet egyetlen cseppje hatékonyabban gyógyít, mint a szemek által kibocsátott összes könnymennyiség.

 

Az Ajurvéda a vizeletet shivambunak nevezi, Shiva vizének, amelynek semmilyen káros hatása nincs. A vizelet „isteni nektár”, amelynek fogyasztása természetfölötti eredményeket ad, mivel a vérből keletkezik és életerőt ad az embernek. A vizeletnek baktériumölő, gomba- és vírusölő hatása van. Igen eredményes a rák gyógyításában, a fáradtság, a vérszegénység, többféle húgyúti betegség kezelésében, továbbá fogyókúrázásnál, meghűlés és influenza kezelésekor, kandidiázis kezelésekor, cukorbetegség karbantartásánál, emésztési rendellenességeknél stb.

 

Az indiai orvosi könyvek 175 ismert betegség kezelésekor alkalmazzák a vizeletterápiát. Az indiai orvosok szerint a vizelet egyáltalán nem olyan anyag, amit a szervezet fölöslegként vet ki magából. A vizeletet a vértisztítás melléktermékének tartják, illetve ultratisztított plazmának. A tápanyagokban gazdag vér ugyanis a májon keresztül halad át, amely ott a mérgező anyagoktól megtisztul. A méregtelenített anyag ezután a vesékbe kerül, ahol további szűrésen megy át, és ott kiválasztódik belőle a víz, a só, a vitaminok, az ásványi anyagok, az enzimek, az antitestek, a húgysav és több más anyag, amelyre a szervezetnek abban a pillanatban nincs szüksége. A vesék feladata tehát a különféle anyagoknak az egyensúlyban tartása a vérben.

 

 

A szervezet számára fontos anyagok csak akkor nem kerülnek vissza a vérbe, ha azok abban a pillanatban esetleg fölöslegesek lennének, vagy a szervezetnek nincs rá szüksége éppen abban a koncentrációban. Az ember szervezete folyamatosan teremti az antitesteket, a hormonokat, az enzimeket és más természetes vegyi anyagokat, amelyeknek a szervezetben igen fontos a szerepük és mivel abban a pillanatban a szervezetnek nincs rá szüksége, a vizeletbe kerülnek. A vizeletterápiával már évezredek óta gyógyítják a betegeket, csak az elmúlt száz évben került feledésbe. Most újból a természetgyógyászok érdeklődésének a középpontjában van, és sok helyen forradalminak tartják ezt a kezelési módszert, bár nincs benne semmilyen újdonság. Érdekes megemlíteni, hogy egy görög orvos nemrégen felfedezte, hogy a vizeletnek rákellenes hatása is van. Megfigyelte, hogy a vizelet meggátolta a ráksejtek összekapcsolódását és anyagcseréjét.

 

Vizelettel gyógyítanak Görögországban bőr-, tüdő-, emlő-, méhnyak- és májrákot. 

Sokan teszik fel a kérdést, hogy hogyan lehet az, hogy egy olyan folyadék, amelyet a szervezet melléktermékként kivetett magából, mégis gyógyít különféle betegségeket.

 

Ez a felfogás azonban teljesen téves. Tudományosan van bebizonyítva, hogy a vizelet 95 százalékban vizet tartalmaz, 2, 5 százalékban különféle húgyanyagokat, és a maradék 2, 5 százalékban ásványi anyagokat, sókat, hormonokat és enzimek keverékét. A mérgező anyagokat ugyanis még a máj távolította el, amikor a vér a májon keresztül áramlott át, de mérgek eltávoznak még a szervezetből a bőrön keresztül az izzadsággal, és a kilélegzéssel is.

 

Bármennyire is undorítónak tartják az emberek saját vizeletük ivását – bár az orvostudomány már évezredek óta ismeri a vizeletnek gyógyító képességét –, mégis felmerül a kérdés, hogy van az, hogy a vizeletterápiát olyan kevés helyen alkalmazzák a gyógykezelésben? Lehet, hogy az ok az, hogy a vizelet olcsó szer, amit a szervezet önmaga állít elő, és a beteg nem költ drága pénzeket gyógyszerek vásárlására? A gyógyszeripar számára az ilyenfajta egészségügyi kezelés nem kifizetődő.

 

A vizeletterápia igen gyorsan megmutatja kedvező hatását a beteg életében. Háromhetes terápia után már eljön a várva várt siker és a visszaesés szinte teljesen kizárt. Ha még a beteg böjtöl is a kezelés alatt, az eredmény igen látványos lehet, és a beteg számára is előnyösebb. Böjtöléskor a vizelet íze ugyanis szinte teljesen semleges. Ha ennek ellenére a beteg továbbra is viszolyog a vizelet fogyasztásától, akkor igen eredményes lehet, ha a vizeletbe kis ujját belemártja és az orrba dugva felszippantja. Reggelenként háromszor-ötször kell megismételni ezt a terápiát.

 

Hogyan is ajánlják az indiai orvosok a vizeletterápia alkalmazását?

Szerintük igen jó módszer a beidegződött esetleges hányinger leküzdésére, ha a beteg egy pohárba önt egy deci narancslevet, díszíti egy citromkarikával és belecsöppent egy csepp reggeli vizeletet, és ezt megissza. A vizeletcseppek számát meg lehet növelni legföljebb 5 cseppig és esetleg este is meg lehet inni egy ilyen keveréket.

 

Hogyan kell a vizeletet gyűjteni?

A legajánlatosabb a kora reggeli, első vizeletből, a középső áramlatból összegyűjteni valamennyit. Ebből csak néhány cseppnyi kell, amire szükség van a gyógykezelésben.

 

Egy másik ajánlás szerint egy cseppnyi vizeletet bele kell önteni fél deci desztillált vízbe és ötvenszer összerázni. Ebből a folyadékkeverékből is egy cseppet vegyünk ki és keverjük fél deci vodkához – itt az alkoholos ital tartósítóként fog működni. Ezt is ötvenszer kell összerázni. Három cseppnyit ebből az egyvelegből tegyünk a nyelvünk alá minden nap, mire tapasztalni fogjuk az egészségi állapotunk javulását. Ez után a kúrát alkalomadtán ismételjük meg, hogy a szervezetet emlékeztessük a gyógykezelésre.

 

A vizeletterápiát külsőleg is lehet alkalmazni. A reggeli vizeletből néhány cseppnyit kell felkenni a bőrre, amely néhány kezelés után sima lesz. Egy orvos mesélte, hogy egy kőműves páciense minden munkanap után vizeletével dörzsölte át a kezét, ezzel teljesen kiküszöbölte a mész okozta bőrroncsoló negatív hatást. A reggeli vizelettel ecsetelt szemölcsök három hét után teljesen eltűnnek.

 

Vizeletterápiával foglalkozó orvosok szerint néhány cseppnyi reggeli vizelet igen hatásos gyulladt szemek kezelésében, alkalmazni lehet fülcseppként vagy lábvízbe keverve fáradt lábak frissítésére. Néhány cseppnyi vizelettel egy pohár vízben gargarizálni is lehet torokfájás esetén. Ha pedig orrlyukba szippantunk néhány cseppnyi vizeletet, az ki fogja tisztítani az eldugult orrot és a bedugult sinusokat.

 

És végül, mielőtt rálegyintenénk, hogy ez is csak egy keleti sültbolondság, jobb ha tudjuk: a magyar népgyógyászat is ismeri és javasolja e módszert, többek között égési sebekre és pattanásos bőrre!

 

 

egészséges életmód

 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék