Női gondokról, melyeket meg lehet előzni

 

Vannak olyan kellemetlen női bajok, melyen majdnem minden nő átesik élete folyamán és megkeseríti az életüket. 

 

jin, jang, nemi vágy csökkentés, frigiditás, potenciazavarok, narancsbőrre, fehérfolyás, gyógyító természet, terméketlenség, fejfájás, depresszió, menstruációs görcsök, menstruációs vérzés, ciszta kialakulása

petefészek problémái a jang betegségek kialakulását jelzik. A hagyományos keleti orvoslás szerint a szaporítószervek állapotát közvetlenül is megfigyelhetjük.

 

Hüvelyfolyás színe

Sárgás váladék esetén, ciszta van kialakulóban.

Fehér váladék esetén kevésbé komoly a helyzet, de később rendszerint lágy típusú ciszta megjelenéséhez vezet, hacsak nem változtatunk az étrendünkön.

Zöld váladék daganatnövekedést jelez, különösen, ha a szín már hosszabb ideje megfigyelhető.

 

Szemfehérje alsó része

Sárga szín a szemfehérje alsó részén jelzi a hüvelyfolyást, a petefészek cisztát és a daganatokat.

Sötét pontok a szemfehérjében jelzik a petefészekcisztát, daganatokat vagy vesekövet.

 

Szempillák állapota

Kifelé hajló szempillák az ivarszervek degenerálódására utalnak, amit a kisgyermekkorban túlzott mértékben elfogyasztott jin ételek, különösen a gyümölcsök, gyümölcslevek, tejtermékek hatásai okoznak.

Befelé hajló szempillák az erős jang ételek, tojás és hús túlsúlyát mutatják az étrendben. Az erős jang ételek hatására a petefészkek összehúzódása miatt felléphetnek menstruációs görcsök, esetleg elmaradhat a menstruáció. Menstruációs görcsökre utal még a mosolygás közben megjelenő vízszintes vonal vagy redő a felsőajak és az orr között.

 

Töredezett körmök és az ujjhegyek abnormális színe köszönhető a szélsőséges táplálkozásnak, és jelzi a nemi szervek működési zavarait. Ha csak az egyik hüvelykujj körme és hegyén észleljük ezeket az elváltozásokat, az mutatja az azonos oldali petefészekben a működési zavart.

 

Az orcák közepén látható zsíros megjelenésű pattanásokból következtethetünk a petefészekciszta kifejlődésére.

 

A boka körül vagy a láb külső oldalán a hólyag meridián mentén megjelenő zöldes árnyalat utal a kifejlődő méh vagy hólyagdaganatra.

A boka környékén fellépő zsíros duzzanat a méh területein jelzi a zsír- és nyálka felhalmozódását, ami a daganat kialakulásához vezető állapot előjele.

 

Női nemi szervek rendellenességeinek diagnosztikája

A hagyományos kínai orvoslás a női nemi szervek állapotát egyszerű külső megfigyelésekkel állapítja meg, majd az állapot megfigyelése alapján megelőző vagy gyógyító étrendi intézkedéseket lehet tenni. Például:

 

Hüvelyfolyás esetén a váladék színéből megállapítható a betegség helye és kiterjedése.

Sárgás váladék esetén – ciszta van kialakulóban.

Fehér váladék esetén – a helyzet kevésbé komoly, de később rendszerint lágy típusú ciszta megjelenéséhez vezethet, hacsak nem változtatunk az étrendümkön.

Zöld váladék – jelzi a daganat növekedését, különösen, ha a zöld szín már hosszabb ideje megfigyelhető.

 

Sárga szín a szemfehérje alsó részén – jelzi a hüvelyfolyást, a petefészek cisztáját és a fibroid a daganatokat.

Sötét pontok a szemfehérjében – petefészekcisztát, tumorokat vagy vesekövet jeleznek.

 

A szempillák állapota szintén összefügg a nemi funkcióikkal.

Kifelé hajló szempillák – utalnak a nemi szervek degenerálódására, ami főként a kisgyermekkorban túlzott mértékben fogyasztott jin ételek, különösen a gyümölcsök, gyümölcslevek, tejtermékek hatása.

Befelé hajló szempillák – mutatják az erős jang ételek, a tojás és a hús túlsúlyát az étrendben. Az erős jang ételek hatására a petefészkek összehúzódása miatt.

 

Menstruációs görcsök fellépése, vagy a menstruáció elmaradása – utal a vízszintes vonal vagy redő megjelenése mosolygás közben a felsőajak és az orr között.

 

Töredezett körmök és az ujjhegyek abnormális színe – rendszerint a szélsőséges táplálkozásnak köszönhető, és jelzi a nemi szervek működési zavarait. Azonban ha csak az egyik hüvelykujj körme és hegyén látjuk ezeket az elváltozásokat, akkor a működési zavar az azonos oldali petefészekben mutatkozik.

 

Arc közepén látható zsíros megjelenésű pattanások – kezdődő petefészekciszta fejlődésére következtethetünk.

 

Boka körül vagy a láb külső oldalán megjelenő zöldes árnyalat (hólyag meridián mentén) – utal a fejlődő méh vagy hólyagrákra.

Boka környékén fellépő zsíros duzzanat – szintén zsír- és nyálka felhalmozódást jelez a méhrégióban, és rákhoz vezető állapot előjele lehet.

 

Menstruációs görcsök és vérzésproblémák esetén

A zavartalan menstruáció érdekében fontos az étrendünket a hónap két feléhez igazítani. A menstruáció és az ovuláció közötti két hétben a szemes gabona mellett együnk sok sötétzöld leveles zöldséget, és minden olyan tartalmas ételt, amelyre természetes étvágyunk támad. Az ovuláció és a menstruáció közötti két utolsó héten, pedig azzal csökkenthetjük a kellemetlen érzéseket, ha korlátozzuk a túlfőzött ételek fogyasztását, illetve tartózkodunk az állati eredetű táplálékoktól. Ellenkező esetben nehezen tudunk ellenállni az édességnek, gyümölcsnek, salátáknak, könnyű ételeknek és az italoknak.

Ahhoz, hogy megelőzzük a vágyak feltámadását megelőzhetjük több kevéssé főtt és kevesebb sós, gyengén ízesített zöldségek fogyasztásával. A retek és a petrezselyemzöld különösen jól csökkentik az étvágyat a szélsőségesebb ételek iránt.

Amikor az étrendünk túlságosan eltolódik valamelyik szélsőséges irányba, akkor a menstruációs ciklus is szabálytalanná válik. Ha a menstruáció teljes hossza kevesebb, mint 28 nap, akkor jang irányba tolódott el, ami a rendszerint a túl sok állati és az energiában dús táplálék következménye, míg az átlagosnál hosszabb ciklus, amely általában 32-35 napig is elhúzódik, az utal a túl sok a jin táplálék, édesség, gyümölcs, tejtermék fogyasztására. Mindkét állapot korrigálható a kiegyensúlyozottabb étrenddel, szemes gabonával és sok zöldséggel.

A menstruációs görcsök oka rendszerint az állati táplálék, különösen a hús, hal, tojás, tejtermék, valamint a szélsőségesebb jin táplálékok, cukor, üdítőitalok, finomliszt és a vegyileg kezelt ételek együttes túlzott fogyasztása, és két-három hónapos kiegyensúlyozott étrenddel ezeket a görcsöket megszüntethetjük. Ugyancsak a mértéktelen jin vagy jang ételfogyasztás okozza a túlzott mértékű, bőséges menstruációs vérzést. A vért ugyanis a sok jang táplálék, zsírban és fehérjében gazdag állati táplálék besűríti, így a vérzés tovább tart, amihez gyakran kellemetlen szag is társul. Azonban a túl sok jin étel fogyasztása lassítják az anyagcserét, emiatt a vér hígabb lesz a normálisnál, és a menstruáció elhúzódik.

A kiegyensúlyozott étrend mellett a menstruáció időtartama rövidebb, és a vérzés is könnyebb. Egyébként nekünk, nőknek biológiailag nincs szükségünk állati táplálékra, kivéve egy kevés igen könnyű, fehér húsú halat fogyaszthatunk.

 

Menstruációs ciklusról

A leggyakoribb szexuális rendellenességek közé a menstruációs görcsök és zavarok, a hüvelyfolyás, a petevezeték elzáródása, a petefészek ciszták és a rák tartoznak.

Ezeknek a betegségeknek kifejlődését leginkább a menstruációs cikluson keresztül érthetjük meg. A menstruációs ciklus a peteérés folyamatával függ össze. A ciklus első felében, a menstruáció és az ovuláció között az ösztrogén hormon koncentrációja csúcsértéket ér el. A ciklus második felében, az ovuláció és az újabb menstruáció között a progeszteron hormon dominál. A ciklus egyes szakaszainak hossza nagyban függ az elfogyasztott táplálék fajtájától. Amikor sok hús, cukor és tejtermék szerepel az étrendünkben, akkor a menstruáció hossza 5-6 napos, majd a második szakaszban a méhnyálkahártya két nap alatt regenerálódik. Azonban a helyes táplálkozás mellett, ha főleg teljes gabonát és főtt zöldséget eszünk, akkor a menstruáció rendszerint csak három napig tart, és méhnyálkahártya regenerálódása már egy nap alatt is végbemehet. A következő fázis a tüszőérés időszaka általában nyolc napig tart, így az ovuláció a ciklusnak pontosan a menstruáció kezdetével ellenkező pontjára esik, ideális esetben tehát tizennégy nappal későbbre. A fogamzás rendszerint ilyenkor történik, vagyis az ovuláció utáni négy-öt napban. Ez idő alatt a petefészekben a felrepedt tüsző helyén visszamaradó, hormontermelő sárgatest megérik, és olyan hormonokat termelnek, amelyek a menstruációs ciklus második felében a méhfalban végbemenő változásokat irányítják. Ha ebben a második fázisban nem következik be a megtermékenyítés, akkor a tüsző és a sárgatest lebomlik, majd a menstruáció során kiürülnek.

 

 

A helyesen táplálkozó nőkben a menstruációs ciklus a havi holdciklust követi, vagyis 28 napos. Telihold idején az atmoszféra világosabb, energiával telítődik, és ilyenkor menstruálnak azok, akik rendszeresen fogyasztanak gabonákat, főtt zöldségeket és egyéb jang ételeket, ezenkívül rendszeres testmozgást végeznek. Amint az asztmoszféra megváltozik, energikusabbá válnak, úgy kényszerítik ki a maga idejében a megtisztulást. Újholdkor az atmoszféra sötétebb, jin jellegű, ilyenkor inkább azok menstruálnak, akik rendszerint szélsőséges jin jellegű étrenden élnek. Ha kellően hosszú időn át megfelelően táplálkozunk, akkor a menstruációnk a telihold vagy az újhold idejére kezd beállni, jelezve, hogy az állapotunk harmóniában van a természetes légköri és holdciklussal. A menstruációs ciklus első felében gyorsan visszanyerjük egyensúlyunkat, és nehézség nélkül követhetünk egy szemes gabonából, főtt zöldségből, friss gyümölcsből álló, kiegyensúlyozottabb diétát. Ekkor általában közvetlenül az ovuláció előtt rendszerint nagyszerűen érezzük magukat, sugárzik rólunk a derű és könnyedén tudjuk tartani a kiegyensúlyozott étrendet az ovuláció néhány napja alatt. Míg a ciklus második felében, amint közeledik a menstruáció ideje, úgy némelyünkön kitör az elégedetlenség, ingerlékenység, állandó éhségérzet gyötri, nem esik jól a túlfőzött étel, vagy az állati és egyéb nehéz táplálék, melyek gyakran édességek, gyümölcsök, saláták és a folyadékok túlzott fogyasztásához vezetnek. Ebben az esetben, közvetlenül a menstruáció előtt türelmetlenek, búskomorrá válnak, a mellük, egész testük megduzzad, vagy kívánják az erős jin ételeket.

A hagyományos kínai orvoslás szerint a zavartalan menstruáció érdekében ezért nagyon fontos az étrendet a hónap két feléhez igazítani. A menstruációt követő két hétben, a menstruáció és az ovuláció között fogyasszunk a szemes gabona mellett sok leveles, sötétzöld zöldséget, és minden olyan tartalmas ételt, amelyre természetes étvágyunk támad. Az ezt követő két héten, az ovuláció és a menstruáció között pedig hogy a kellemetlen érzéseket csökkentjük, elég ha korlátozzuk a túlfőzött ételek fogyasztását, és minden állati eredetű tápláléktól tartózkodunk. Ellenkező esetben nehezen fogunk ellenállni az édességnek, a gyümölcsnek, salátáknak, italoknak, vagy a könnyű ételeknek. Ahhoz, hogy az ilyen vágyak feltámadását megelőzzük, fogyasszunk több kevéssé főtt, enyhén ízesített zöldséget, és kevesebb sót. Ebben az állapotban kiválóan csökkentik a szélsőségesebb ételek iránti kívánóságot a retek és a petrezselyemzöld.

Amikor az étrendünk túlságosan eltolódik valamelyik irányba, akkor a menstruációs ciklus szabálytalanná válik. Így ha a ciklus kevesebb 28 napnál, akkor jang irányba, állapotba tolódott el, ami a túl sok állati és energia dús táplálék következménye. Ha pedig az átlagosnál hosszabb, 32-35 napos a menstruációs ciklus akkor az arra utal, hogy az étrendünk túl sok jin táplálékot, édességet, gyümölcsöt és a tejterméket tartalmaz. Mindkét állapotot a kiegyensúlyozott étrenddel helyrehozhatjuk, vagyis szemes gabonával, babfélékkel és zöldségek fogyasztásával korrigálhatjuk.

  

Ciszták kialakulásának okai

Amikor hosszú időn át kiegyensúlyozatlanul, hiányosan táplálkozunk, akkor a testünknek kimerül az a képessége, hogy megszabaduljon a felesleges salak és méreganyagoktól. Ez olyankor okoz komoly gondot, amikor a bőrünk alatt kifejlődött zsírréteg megakadályozza a testfelszínen való kiválasztást. Ilyen állapot jön létre az ismételt és túlzott tej, tejtermék, tojás, hús, és az egyéb erősen sós, olajos, zsíros táplálékok fogyasztása következtében. De kialakulhat az éveken át folytatott kiegyensúlyozatlan táplálkozás, egészségre káros minőségű mesterséges tejtermékek, állati táplálékok, vagy a cukrok, finomliszt termékek mértéktelen fogyasztásakor is, melyek a későbbiekben a szívbetegségek, egyéb súlyos betegségek elszaporodását okozzák. Ilyenkor keletkeznek a női belső szervekben a zsír és nyálka felhalmozódások, mint a mellben, méhben, petefészekben, petevezetékben, vaginában, de más külvilágba nyíló szervekben, a homloküregben, belsőfülben, tüdőben, vesében, húgyhólyagon is létrejöhetnek. A női nemi szervekben lerakódott nyálka, zsír és egyéb salakanyagok lassan megszilárdulnak, gyakran a mell megkeményedéséhez, illetve a ciszták kialakulásához vezetnek. Ezek rendszerint zsírsav formájában, ragacsos nyálkalerakódásokból, vagy sűrű folyadékokból fejlődnek ki. A viszonylag kompakt petefészekben képződő ciszták általában telítettek, jang jellegűek, míg a kiterjedtebb vaginában és vulvában levők több zsírt és nyálkát tartalmaznak, és jin jellegűek.

A ciszták többsége a kialakulásuk kezdetén lágyak, majd a további helytelen étrend tartós hatása következtében megkeményednek, és elmeszesednek. Az ilyen típusú ciszták valamelyest a kövekre hasonlítanak, és igen nehezen oldhatók. A ciszták másik típusa zsírt és fehérjét tartalmaznak, melyek ugyancsak megkeményednek. A táplálékkal bekerülő egészségtelen anyagokat a szervezetünk különböző részein igyekszik semlegesíteni, és amikor már nem megy, akkor ezeknek a lerakódásoknak az utolsó szakaszát a daganatok kialakulása képviseli. Ezért ezt a folyamatot ne súlyosbítsuk tovább az olyan hűsítő hatású táplálékokkal, mint a jégkrém, tej, üdítőitalok, nyers saláták, gyümölcsök, gyümölcslevek fogyasztásával. Helyette inkább térjünk át a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és fogyasszunk több gabonát, babfélét, párolt zöldséget. Mindenekelőtt legyen a legfontosabb teendőnk a vér savasságának a csökkentése.

  

Menstruációs görcsök

A menstruációs görcsök oka rendszerint az állati táplálék, különösen a hús, a hal, a tojás, a tejtermék, valamint az úgynevezett jin táplálékok, mint a cukor, az üdítőitalok, a finomliszt és a vegyileg kezelt ételek együttes és túlzott fogyasztása. Két-három hónapos kiegyensúlyozott étrenddel a görcsök megszüntethetők. A görcsök és rendellenességek ideje táján kerüljünk minden hideget, ne együnk hideg ételeket, ne ússzunk, ne fürödjünk hideg vízben. Kellő mennyiségben biztosítsunk kalciumot a szervezetünknek.

 

Menstruációs vérzés

Túlzott mértékű menstruációs vérzést okozhat bármely szélsőséges jin vagy szélsőséges jang étel mértéktelen fogyasztása. A sok jang táplálék, beleértve a zsírban és fehérjében gazdag állati táplálék besűríti a vért, és tovább tart a vérfolyás, amihez gyakran kellemetlen szag is társulhat. Ha pedig túl sok jin ételt fogyasztunk, melyek az anyagcserét lelassítják, ekkor a vér a normálisnál hígabb lesz, és a menstruáció elhúzódik. Kiegyensúlyozottabb étrend mellett a menstruáció időtartama rövidebb, és a vérzés is könnyebb.

 

Fejfájás, depresszió

A kiegyensúlyozatlan étrend a menstruáció előtt fejfájáshoz, depresszióhoz, érzelmi kitörésekhez vezethet, és ezt az állapotot elsősorban a szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott étrenddel, a hús, a cukor, a szintetikus táplálékok kiküszöbölésével enyhíthetők.

 

Terméketlenség

Amikor a zsír és a nyálka felhalmozódása eltömíti a petevezetékeket, ezzel megakadályozza a pete és a spermium áthaladását, és nagyrészt ez okozza a terméketlenséget.

  

Fehérfolyás

A fehér folyás kialakulásának okai a lép és gyomorenergia elégtelenségében, az alultápláltságban, a túlzott hideg és nyers táplálékok fogyasztásában, illetve a túl sok, helytelenül alkalmazott frissítő természetű gyógyszerek fogyasztásában keresendő, melyek a szervezetben csökkentik a lép jang energiáját, és a hideg termelődését okozzák. Másképpen fogalmazva a túl hideg italok, és a túlzásba vitt nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztása a rendellenességek kialakulását segítik, ami a hideg és a nedvesség behatolását teszik lehetővé a hármas melegítőbe. Továbbá gátolják a központi jang működését a nedves környezetben való hosszas tartózkodás, a gyakori megfázás, a túl gyakori fürdés, vagy a szervezet alkati nedvesség bősége is. A bőséges, fehér, takonyszerű folyás a lép elégtelenséget és a nedvesség összesűrűsödését, míg a has és ágyéktáji összetörtségérzettel kísért, sötét, folyékony, bőséges folyás pedig a vese elégtelenségét jelzi. Ilyenkor főleg melegítő ételeket fogyasszunk.

Amikor a folyás piros, vagy sárgás, tapadós vagy bűzös, akkor az a bőség, hőség tünetnek felel meg. Ez a külső nemi szervek viszketésével kísért folyás a nedvesség és hőség lenti sűrűsödését jelzi. Piros, szakadatlan, enyhén bűzös folyás a máj meridiánban felhalmozódott hőséget mutatja, és az ilyen tünetek észlelésekor inkább tisztító, és frissítő ételeket ajánlott fogyasztanunk.

Amikor fehérfolyás jelentkezik a legfontosabb teendőnk mindenekelőtt a szervezet méregtelenítése legyen. A fehér folyás kezelését 1-2 napos böjttel kell kezdeni, hacsak a szervezet nincs legyengült állapotban, illetve ha nem állnak fenn komolyabb elégtelenségek. A diéta legyen könnyű és vitaminokban gazdag. Fogyasszunk elegendő szemes gabonafélét, párolt zöldségeket, kevés babféleséget esetleg algákat.

 

Nők réme a narancsbőr

A bőrproblémák, bőrkiütések, mint az ekcéma, pikkelysömör, pattanás, narancsbőr, és egyéb kötőszövet elváltozások kialakulását gyakran a túlzásba vitt hús, tojás, fűszerek fogyasztására, vagyis a helytelen étkezésre vezetik vissza. Sokat ront a helyzeten a szemes gabonafélék, zöldségek, gyümölcsök és a babfélék fogyasztásának teljes hiánya, de kialakulhat a mozgáshiány, illetve a túl kevés izzadás miatt is. A savakat, salakanyagokat a kiválasztás során rendszerint a vér, nyirok, méhlepény raktározza el. A szervezet normális működéséhez bizonyos mennyiségű savakra van szükségünk, azonban ha több halmozódik fel belőlük, akkor a felesleg elraktározódik a szövetekben, melyek főként a fenéktájékon, és a combokon lesznek láthatók, amit mi narancsbőrnek nevezünk. A vérbe kerülő cukor legnagyobb részét elsődlegesen a máj glikogén formájában elraktározza, amelyből szükség esetén ismét felszabadul a glükóz. Amikor a glikogén mennyisége eléri a máj ötdekás raktározó kapacitását, akkor a szénhidrátok további mennyiségeit zsírsavvá alakítva a májból a véráramba távolítják. Így a zsírsav zsírrá alakulva előbb az inaktívabb helyeken, mint a tompor környékén, a combokon, és a törzsön lerakódnak, majd a további cukorfogyasztás hatására a zsírok még több jang szervet is elérhetnek, mint például a szívet, vesét, majd az egész testet fokozatosan beborítja a zsír és a nyálka.

Az elzsírosodás a későbbiekben gyakran vezethet emlődaganat, vastagbélrák, nemi szervek vagy egyéb daganatok kialakulásához. De a narancsbór kialakulhat valamilyen hormonális zavar, vagy a túlsúlyosság miatt is, azonban amikor már kialakult, akkor inkább ne sportoljunk, mert azzal csak tovább erősítjük a lerakódást. Helyette érdemesebb a sejtjeinket mielőbb kitisztítani, illetve az étrendünket megváltoztatni, mivel ez az állapot túlnyomórészt a savas ételekből álló étrend miatt alakul ki. A szervezet elsavasodása egyébként nemcsak a narancsbőrt, hanem hajhullást, hátfájást, ingerlékenységet, fogszuvasodást, elhízást, csontritkulást is okozhat, sőt az ilyen bőrproblémákat gyakran kísérik tüdő és vastagbél betegségek is.

 

Nemi vágy csökkenés, frigiditás, potenciazavarok

A kínai orvoslás a vesét tartja a szexuális energia forrásának, így az elégtelen veseműködést tartja az impotencia legfőbb okának. Tünetei: nemi közömbösség, fagyosság, derékfájás, feledékenység, sápadt arcszín, étvágytalanság, és a rossz emésztés. A kínai orvoslás ezt a tünet együttest összetett társadalmi, lélektani problémának tekinti, amely rendszerint a stressz, érzelmi és táplálkozási tényezők, vagyis a modern életmódunk nyomásának a hatására lép fel.

A vese leginkább akkor károsodhat, ha az öt érzelem valamelyikével, főként az aggodalommal társul, amely aztán a szív és a lép-hasnyálmirigy funkciót elnyomva csökkenti a vese tüzét. A szív-lép-hasnyálmirigy összhangzavara megmutatkozik ingerlékenységben, nyugtalan alvásban, és étvágytalanságban, míg az alsóháti derékfájás a vese tűzének kialvását eredményezi. Ezeken kívül a veseműködést erősen megterheli még a rendszertelen étkezés, zsíros ételek, alkoholok túlzott fogyasztása. Az impotencia következtében általában a máj károsodik, de ez fordítottan is igaz, mivel a máj funkciózavara ugyancsak vezethet impotenciához. A vese jin és a vese jang energiagyengeség esetén elengedhetetlen a veseműködés serkentése, erősítése. A vese energiáját és a szexuális potenciát növeli a gyakori lágy tojás, mandula, csokoládé, ginzeng, póréhagyma, újhagyma, zeller, spárga, petrezselyem, birkahús fogyasztása. A szervezet feltankolására a legjobb időszak az ősz, mivel ilyenkor lehet a legjobban pótolni a nyári melegben a frissítő, hideg ételek miatt elveszített energiát és felkészülni a hideg, téli hónapokra.

A kínai orvoslás előírja, hogy nem tanácsos szexuális életet élni hajnali 3 és 4 óra között, amikor a test az éjszakai (jin) állapotból a nappali (jang) állapotra vált, de nem tanácsolja az alkoholfogyasztást, a hosszú fáradtságos munka után, vagy a stresszes, illetve ijedt állapotban sem.

A szexuális energiát mindennap fokozhatjuk úgy, hogy az esti tévénézés közben masszírozzuk a köldök alatti területet legalább 20 percig.

Forrás

 

fejfájás

Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Erről a növényről már a régmúlt időkben is azt tartották, hogy a halálon kívül mindent gyógyít
  A feketekömény (Nigella sativa), vagy más néven a kerti katicavirág enyhítheti  a hajhullás, az allergia, az arcüreggyulladás, az ingerültség, az...
TOVÁBB
A modern csöndes gyilkos. A Wifi sokkal veszélyesebb, mint gondolnád!
  A wifi káros hatásait a mi korosztályunk fogja majd megtapasztalni először, hiszen még nem ismeretesek a káros hatásaik.   Bizonyára nem kell...
TOVÁBB
Egy igénytelen fa gyümölcse kezeli a rákot
  Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt,...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék