amaránt

1 - 5 / 5
Amaránt – az élet biogabonája
  Az amaránt tulajdonképpen egy termesztett álgabona, vad rokona nálunk disznóparéj néven közismert. Őshazája Közép-Amerika, ahol a kukorica és a bab mellett az aztékok és az inkák egyik fő táplálékát biztosította. Az amaránt...
TOVÁBB
Miért fontos a magnézium? Milyen élelmiszerekben található meg?
  A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetünkben. Egy egészséges felnőtt ember szervezetében 20-28 g magnézium található.   Ennek körülbelül a fele a csontrendszerben, többi pedig a sejtekben van...
TOVÁBB
Gyógyító élelmiszerek
  Minden nap hallhatunk az egészséges táplálkozásról, mely már napjaink slágertémájává vált. Az alábbiakban felsorolt élelmiszerek fogyasztásával akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük. A felsorolás nem teljes,...
TOVÁBB
Kalóriaszegény, lúgosító és gluténmentes csodaszer a quinoa
  A quinoa tökéletes választás a lisztérzékenyek étrendjében, mivel semmilyen kapcsolatban nem áll a gabonafélékkel. Tökéletes azok számára is, akik irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvednek.   A tésztán, a rizsen és...
TOVÁBB
A jövő növénye az amaránt, mely az egyik legnagyobb kalciumforrást jelentő élelmiszer
  A disznóparéj neve nem igazán előkelő, de ha megtudjuk, hogy mennyi jótékony hatása van, akkor egészen másképp nézünk majd rá. Ne is említsük többé, hogy disznóparéj, mondjuk csak amarántnak, mert így előkelő.   Ennek...
TOVÁBB

Címkék