A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség a világon. A káposztalé fogyasztásának pedig évszázados hagyománya van a népi orvoslásban. A legtöbb U-vitamin a káposztában található.
A káposzta nagyon gazdag többek...
TOVÁBB
„A tönkölybúza a legjobb gabonafajta. Meleg, zsíros és tápláló, mégis lágyabb, mint a többi gabona. Aki ezt fogyasztja, annak vére és húsa egészséges lesz, lelkébe pedig boldog értelem és öröm költözik. Bármely...
TOVÁBB
A bambusz már hazánkban is egyre népszerűbb és nagyon jól hasznosítható az élet szinte minden területén.
A bambusz az egyik legértékesebb növény a világon. 1500 évre nyúlnak vissza a feljegyzések az alkalmazásáról...
TOVÁBB
Őseink magas rutintartalma miatt a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták.
Rutin hatóanyagának köszönhetően serkenti a vérkeringést, erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert – az...
TOVÁBB
A Goji-gyümölcs legendája ötezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Kevés olyan növényt ismer ugyanis a keleti vagy nyugati világ, amely mind C-vitaminban, mind vasban gazdagabb lenne a gojinál.
A hazánkban vadon...
TOVÁBB