Az MCT olaj egy nagyon fontos makrotápanyag, több pozitív hatással bír: kiváló anyagcsere gyorsító, képes gyors energiát biztosítani a szervezetnek, de nem raktározódik el zsírszövetként.
Mi az az MCT olaj és mire...
TOVÁBB
Imádom a teákat! Úgy is fogalmazhatnék, hogy a tea szerelmese vagyok! Elsősorban a saját kezűleg gyűjtött és szárított növényeket részesítem előnyben, de mivel nem minden teafűvet termeszthetek a kertemben, ezért...
TOVÁBB
A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban az emésztőszervrendszerre gyakorol igen kedvező hatást.
A...
TOVÁBB
Szinte már mindenki hallott a kókuszzsírról, sokan azonban nem tudják, hogy ez a növényi zsiradék nem csak egy egészséges konyhai alapanyag, melyben elkészíthetjük ételeinket, hanem betegségek megelőzésében is...
TOVÁBB
Kutatások bebizonyították, hogy a burgonyában számos egészségvédő hatóanyag van, melyeknek köszönhetően kezelhetővé válhat a gyomorhurut, a vastagbélhurut, a gyomor- és bélfekély.
Fotó: egészségtér
A krumpliban...
TOVÁBB
Réges-régen az orvosi ellátás és a gyógyszeres kezelés hiányában a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy szinte nem is tudtak róla.
Az alábbiakban ismerjünk meg néhány természetes, gyógyító...
TOVÁBB
A fehér teát sok kozmetikai szerben használják aktív hatóanyagként, valamint a hagyományos kínai orvoslásban is számos betegség gyógyítására.
1. Enyhíti a stresszt és a feszültséget
A fehér teában olyan...
TOVÁBB
Őseink magas rutintartalma miatt a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták.
Rutin hatóanyagának köszönhetően serkenti a vérkeringést, erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert – az...
TOVÁBB
Régi praktikák egyike, téli estéken (vagy természetesen mikor igény van rá) a lábak áztatása, sós vízben.
Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc. Edénytől függően...
TOVÁBB
A padlizsán július végétől késő őszig kapható. Lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk.
A növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India...
TOVÁBB
A só után a bors a világ legnépszerűbb és leggyakrabban használt fűszere. Eredetileg Indiából származik, és már időszámításunk előtt 4000-ben is használták, 1000 körül pedig már termesztették is.
Az...
TOVÁBB
A szeder a rózsafélék családjába tartozó évelő, lombhullató félcserje, gyógynövény.
Vadon termő fajtái tüskések, melyeket megtalálhatjuk erdőszéleken, megműveletlen területeken, árokpartokon.
Népies magyar nevei vad...
TOVÁBB