Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok voltak, általuk vált ismertté Európában.
Szélsőséges jin növény, vizes, ezért nagy jang tűzzel rendelkezik.
A test legmélyére...
TOVÁBB
A szerecsendió egy olyan fűszer, amely hosszú távon fogyasztva rendkívüli gyógyhatással rendelkezik.
A szerecsendió egy aromás fűszer. Illóolaja miriszticinből és elemicinből áll, amelyek nagy mennyiségben kábító...
TOVÁBB
A fahéj egyike a legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövényeknek, gyógyhatásait már az ókori népek is ismerték.
A csodás fahéj ne csak karácsonyi ünnepek alkalmával jusson eszünkbe, mivel nemcsak egyszerű fűszer,...
TOVÁBB
A tavasz első kedvelt zöldségnövényeihez tartozik a hónapos retek, mely nem csak finom, hanem gyógyhatásokkal is büszkélkedhet.
Eredetileg Közel-Keletről származik. Tápértéke alacsony, éppen ezért fogyókúrázóknak...
TOVÁBB
A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról.
Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését...
TOVÁBB
Madársóskát kell fogyasztani nyersen akár minden nap. A madársóskának jellegzetes levele van, és a megtévesztésig hasonlít a lóherére.
Kertekben, üde, árnyas erdőkben, fenyvesekben, bükkösökben találkozhatunk vele,...
TOVÁBB