Van valami egészen derűs abban, ahogy a brokkoli úgy néz ki, mintha egy miniatűr fa lenne – talán nem véletlen. Ahogy a fák védik az erdő ökoszisztémáját, úgy védi a brokkoli az emberi szív egészségét. A népi konyhában...
TOVÁBB
A természet patikájában minden szervünkre jut egy-egy segítő növény. Azonban az érrendszerünk – az a finoman szőtt hálózat, melyen keresztül az életet adó vér szállítja a táplálékot és oxigént – különösen nagy...
TOVÁBB
Ez a növény évszázadok óta a népi gyógyászat egyik nagy kincse, és rengeteg érdekes történet és gyógyhatás kapcsolódik hozzá.
A fehér fagyöngy (Viscum album) évszázadok óta a természetgyógyászat egyik legnagyobb kincse....
TOVÁBB
A fagyöngy potenciális rákellenes tulajdonságairól ismert. Ezen kívül megelőzhető még fogyasztásával a cukorbetegség, csillapítja a légúti rendellenességeket, nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a vérnyomást, elősegíti a...
TOVÁBB
A magas vérnyomást nevezhetjük „néma gyilkosnak” is, mivel a szívroham, a szívelégtelenség, a stroke és nem utolsó sorban a veseelégtelenség kiindulási alapját is jelentheti.
A magas vérnyomás rendkívül gyakori...
TOVÁBB
A fagyöngyöt az érelmeszesedés megelőzésére és a hagyományos kezelésekkel együtt a magas vérnyomásleküzdésére használják elsősorban.
A fehér fagyöngy (Viscum album) Európában, Észak-Ázsiában és Észak-Afrikában...
TOVÁBB
Tinktúrát készítek. 40 fokos pálinkában (vodkában) oldom ki a friss gyógynövényeket. Azért ebben, mert a gyógynövények hatóanyaga háromféleképpen oldható ki: zsírban, alkoholban és vízben. A 40 fokos alkohol 40%-a...
TOVÁBB