A bors világszerte ismert fűszer, amelyet szinte minden konyhában használnak. A magyar konyha is előszeretettel használja, mivel sok ételhez jól passzol.
Különböző fajtái vannak, amelyek hatásukban és színükben...
TOVÁBB
A D-vitamin egy nagyon fontos elem az emberi szervezetben, és ha nincs elég belőle, a testünkben működési zavarok keletkezhetnek, és emiatt betegségek is kialakulhatnak.
A D-vitamin szorosan kapcsolatban áll...
TOVÁBB
Az ájurvédikus tanok szerint, ha bizonyos pontokon alakul ki a fejfájás, akkor az kapcsolatban lehet valamelyik belső szervvel, és azt jelezheti, hogy bizony, baj lehet azzal a bizonyos szervünkkel.
A fenti ábrán be...
TOVÁBB
A kecske az egyik legrégebbi háziállatunk, melyet körülbelül tízezer évvel ezelőtt háziasítottak őseink.
Már az időszámítás előtt is ittak kecsketejet, és a mai napig ez a világon a legnagyobb mennyiségben...
TOVÁBB
A fahéj egyike a legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövényeknek, gyógyhatásait már az ókori népek is ismerték.
A csodás fahéj ne csak karácsonyi ünnepek alkalmával jusson eszünkbe, mivel nemcsak egyszerű fűszer,...
TOVÁBB
Külföldön már széles körben ismert, míg itthon viszonylag kevesek hallottak a rejuvelac nevű alkoholmentes fermentált italról. Az italt csíráztatott magvakból állítják elő, és főleg emésztési, anyagcsere és...
TOVÁBB
A mézzel és fahéjjal történő gyógyítás évszázados múltra tekint vissza, a „mézgyógyászat”, az apiterápia eredete pedig az ókori Egyiptomban, Hellászban és Rómában már jól ismert volt.
De nem kell ilyen...
TOVÁBB