gyümölcs

1 - 9 / 9
Miért nem reklámozzák a mazsolát?
  A mazsola tökéletes élelmiszer, mézédes, pedig nem adnak hozzá cukrot, mint egyes más szárított gyümölcsökhöz.   A mazsola szuper energiabomba, magas a szénhidrát tartalma, de tele van rosttal, káliummal, vassal, de zsír...
TOVÁBB
Ez a híres orosz szívsebész olyat mondott az étkezésről, ami mindenkit ledöbbentett. Ezt állítja a reggeliről…
  A legismertebb orosz szívsebész, akadémikus, egyetemi tanár, Leo Bokeria nemrég egy televíziós műsorban az étkezéssel kapcsolatban egy közmondást idézett, miszerint a reggelinket együk meg egyedül, az ebédünket osszuk meg...
TOVÁBB
Házi szerek székrekedés ellen
  Házi szereket székrekedésre is hatásosan alkalmazhatunk. Ha székrekedéssel küszködünk, akkor nem kell rögtön orvoshoz rohanni, vagy kémiai gyógyszerekkel mérgezni magunkat.   A székrekedés problémáját már a gyökerénél...
TOVÁBB
Kicsi, lédús és gyógyító a mandarin
  A téli hónapok, hosszú téli esték egyik legnépszerűbb gyümölcse a mandarin. Édeskés íze miatt szívesen fogyasztják a gyerekek is. A mandarinnak sok olyan tulajdonsága van, ami miatt érdemes fogyasztani, jótékony hatással...
TOVÁBB
A licsi fogyasztás előnyei
  A licsi nagyon egészséges, érdemes beiktatni étrendedbe. Kóstold meg ezt a finom, de még kevésbé ismert gyümölcsöt. Kínában és Indiában jól ismerik a licsi áldásos hatásait, hiszen tápanyagokban és vitaminokban gazdag,...
TOVÁBB
A hozzáadott fruktóz veszélyei - avagy böngésszük figyelmesen a címkéket!
  A fruktóz a legédesebb monoszacharid amely a gyümölcsök és a méz természetes összetevője. Néhány évtizede vált modern étrendünk fontos alkotórészévé. A glükózhoz hasonlóan a fruktóz is energiaforrás. Eredetileg úgy...
TOVÁBB
Mazsola - a gyógyító
  Az egyik legegészségesebb gyümölcs fajták közé tartozik a mazsola!   A mazsola hatékony a légszennyezés, a füst, a fény hatására keletkező szabadgyökök elpusztításában. A szabadgyökök károsítják sejtjeinket, és...
TOVÁBB
A világon az egyik legegészségesebb gyümölcs az eper!
  A földieper egy rendkívül ízletes, vitaminban gazdag gyümölcs.   Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte a pályafutását, később dísznövénnyé avanzsált. Gyümölcsét csak a 14....
TOVÁBB
Vörös áfonya, mint csodaszer
  A vörös áfonya egyre ismertebb gyümölcs, hiszen számtalan pozitív hatása van az emberi egészségre. Napjaink csodaszerének tekinthető.   A vörös áfonya a hangafélék családjába tartozó hegyvidéki növény, az erdei...
TOVÁBB

Címkék