A mazsola tökéletes élelmiszer, mézédes, pedig nem adnak hozzá cukrot, mint egyes más szárított gyümölcsökhöz.
A mazsola szuper energiabomba, magas a szénhidrát tartalma, de tele van rosttal, káliummal, vassal, de zsír...
TOVÁBB
A legismertebb orosz szívsebész, akadémikus, egyetemi tanár, Leo Bokeria nemrég egy televíziós műsorban az étkezéssel kapcsolatban egy közmondást idézett, miszerint a reggelinket együk meg egyedül, az ebédünket osszuk meg...
TOVÁBB
Házi szereket székrekedésre is hatásosan alkalmazhatunk. Ha székrekedéssel küszködünk, akkor nem kell rögtön orvoshoz rohanni, vagy kémiai gyógyszerekkel mérgezni magunkat.
A székrekedés problémáját már a gyökerénél...
TOVÁBB
A téli hónapok, hosszú téli esték egyik legnépszerűbb gyümölcse a mandarin. Édeskés íze miatt szívesen fogyasztják a gyerekek is. A mandarinnak sok olyan tulajdonsága van, ami miatt érdemes fogyasztani, jótékony hatással...
TOVÁBB
A licsi nagyon egészséges, érdemes beiktatni étrendedbe. Kóstold meg ezt a finom, de még kevésbé ismert gyümölcsöt. Kínában és Indiában jól ismerik a licsi áldásos hatásait, hiszen tápanyagokban és vitaminokban gazdag,...
TOVÁBB
A fruktóz a legédesebb monoszacharid amely a gyümölcsök és a méz természetes összetevője. Néhány évtizede vált modern étrendünk fontos alkotórészévé. A glükózhoz hasonlóan a fruktóz is energiaforrás. Eredetileg úgy...
TOVÁBB
Az egyik legegészségesebb gyümölcs fajták közé tartozik a mazsola!
A mazsola hatékony a légszennyezés, a füst, a fény hatására keletkező szabadgyökök elpusztításában. A szabadgyökök károsítják sejtjeinket, és...
TOVÁBB
A földieper egy rendkívül ízletes, vitaminban gazdag gyümölcs.
Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte a pályafutását, később dísznövénnyé avanzsált. Gyümölcsét csak a 14....
TOVÁBB
A vörös áfonya egyre ismertebb gyümölcs, hiszen számtalan pozitív hatása van az emberi egészségre. Napjaink csodaszerének tekinthető.
A vörös áfonya a hangafélék családjába tartozó hegyvidéki növény, az erdei...
TOVÁBB