A kapor (Anethum graveolens) egy olyan gyógynövény és fűszer, amelyet már évszázadok óta használnak kulináris és orvosi célokra. A kapor könnyen felismerhető az aromás, enyhén édes illatáról és finom ízéről. Széles...
TOVÁBB
Egyre több kutatás foglalkozik némely fűszer rákellenes hatásával. A különféle fűszereket a történelem során mindig is nagy becsben tartotta az emberiség.
Míg egykor legendás felfedezők szelték át az óceánokat,...
TOVÁBB
A természetben sok olyan gyógynövény található, amelyek segítenek a cukorbetegeknek, szabályozzák az anyagcsere folyamatokat.
Napi folyadékszükségletünk egy részét, megelőzés céljából, vagy kiegészítő...
TOVÁBB
A Bibliában sokféle fűszerről esik szó. Egy részük helyben termesztett vagy gyűjtött növény, és leggyakrabban zöld részét használták friss vagy szárított formában (például bazsalikom, petrezselyem, kapor, babér)....
TOVÁBB
Az anyagcsere rendellenességei között a cukorbetegség a leggyakoribb. Egészséges táplálkozással, sok zöldség és kevés gyümölcs fogyasztásával, sok testmozgással, bő folyadék bevitellel, jó minőségű zsírsavak...
TOVÁBB
Napjainkban újra divatba jöttek a különböző zöld fűszerek. A kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, zsálya neve kezd ismét ismerősen csengeni a konyhákban.
Azt azonban csak kevesen tudják, hogy ezeket a növényeket az étel...
TOVÁBB
A kapor közismert gyógy- és fűszernövény. Népies elnevezései: fűszerkapor, kertikapor, kertikömény, uborkafű. Az ernyősvirágzatúak családjába tartozó kerti kapor barázdált, üreges szárú egynyári növény, amely körülbelül...
TOVÁBB