1 - 12 / 491
Az antioxidánsokban gazdag bodza jótékony hatásai
  A bodza vírusellenes tulajdonságai már régóta ismertek. Vírusos fertőzések, mint pl. a megfázás, a meghűlés, az influenza, vagy herpesz esetén segítségünkre lehet a fekete bodza. A bodza kimondottan hatékony a...
TOVÁBB
Harcolj a vírusok ellen megelőzéssel!
  Vírusfertőzésre nincs gyógymód, amit tehetünk az az, hogy a szervezetünk védekezőképességét erősítjük, és megpróbáljuk a szövődményes tüdőgyulladást elkerülni.   A „maradj otthon mozgalom” nagyon fontos, mert lelassítja...
TOVÁBB
A konyhasó életfontosságú tápelem, erősítő és serkentőszer
  Az emberi test mintegy 250 g nátrium-kloridot tartalmaz, amely megtalálható a vérplazmában, a nyirokban, a nyálban és a verejtékben.   Szervezetünkből főként a vizelettel és az izzadsággal távozik. Legfontosabb feladata...
TOVÁBB
A kókusz gyógyhatása
  A kókuszolaj helyreállítja a bőr természetes pH egyensúlyát, zsírsavja hasonlít a bőr által termelt faggyúhoz és az olajban lelhető antioxidánsok a bőr UV sugarak elleni védekezésben játszanak fontos szerepet. A...
TOVÁBB
Miért olyan veszélyes a magas húgysavszint?
  Több tanulmány szerint a magas húgysavszint önálló rizikófaktornak bizonyult mindkét nemben, de a nőket súlyosabban érinti. A magas húgysavérték előrevetítheti más cardiovascularis esemény – agyvérzés, magas vérnyomás...
TOVÁBB
Erdei mogyoró – a tél agyfrissítő nasija
  Az erdei mogyoró energiában, fehérjében, zsírokban, ásványi anyagokban, vitaminokban igen gazdag növény, melynek terméseit és leveleit egyaránt hasznosíthatjuk. Csonthéjas terményeit étkezésre, leveleit pedig...
TOVÁBB
Természetes antibiotikum a grapefruit mag kivonat
  A grapefruit egyre inkább divatos gyümölcs, egyre többen bizonyosodnak meg hatékony egészségmegőrző hatásáról, de tudjuk-e, hogy többek között segít a szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében és fokozza az anyagcserét...
TOVÁBB
A vércsoport szerinti táplálkozás fontossága
  Az evolúció során az éghajlat, valamint az elfogyasztható táplálék miatt állandóan alkalmazkodnunk kellett az új környezethez és feltételekhez, ami – az optimális túlélés fenntartásának érdekében – új vércsoportok...
TOVÁBB
Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót fogyasszon
  Só nélkül nincs élet. A só nem egészségtelen, hanem az élet egyik alapeleme, csakúgy, mint a víz vagy a levegő. Nem mindegy azonban, hogy milyen sót fogyasztunk.   A boltokban konyhasóként vagy asztali sóként árult...
TOVÁBB
Az egészségtelen margarin
  Koleszterinmentessége miatt a margarin nem tekinthető egészséges élelmiszernek. Tévednek a margarinfogyasztók, amikor azt hiszik, hogy koleszterin nem szükséges az emberi szervezet működéséhez.   Az emberi...
TOVÁBB
A cukor okoz magas vérnyomást, nem a só!
  A közegészségügy és az orvoslás papagájként ismételgeti évtizedek óta azt a soha nem igazolt, sőt mára már alaposan megcáfolt tételt, miszerint a magas vérnyomást a túlzott sófogyasztás okozza.   Ha valóban fel...
TOVÁBB
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy szárított formában (porítva) készíthetünk belőle akár turmixot is. A következőkben bemutatunk néhány népgyógyászati...
TOVÁBB

Címkék