szőlő

1 - 12 / 15
Palackba zárt gyógyerő, kicsiknek és nagyoknak
  Rezveratrolban, bioflavonoidokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag a kékszőlő.   Nemcsak szederből készíthetünk vasbort, melynek fogyasztása a népi megfigyelések szerint jótékony hatással...
TOVÁBB
Fűben-fában orvosság keringési zavarokra
  A keringési szervrendszert a szív, a verőerek, a visszerek, a hajszálerek, a nyirokrendszer, a vér, a lép és a vérképző szervek alkotják. A keringési rendszer az életfolyamatok dinamikáját testesíti meg....
TOVÁBB
A lupeol tartalmú növények egészségvédő hatásai
  Naponta átlagosan 250 mg-ot fogyasztunk el triterpénekből. A triterpének a fitoszterolok, azaz a növényi szteroidok csoportjába tartozó vegyületek, melyeket a növényi olajokban, gabonafélékben, különféle zöldségekben...
TOVÁBB
Az Izabella szőlő méltatlanul elfeledett gyümölcsünk
  Bizonyára sokan emlékeznek még a direkt termő szőlőfajták közül az Izabellára.   Fotó: Egészségtér A szőlő a gyümölcsök nagy családjában különleges helyet foglal el. Azon kívül, hogy az emberiség legrégibb...
TOVÁBB
Rákölő élelmiszerek!
  Kutatások szerint életünk során a rák néhány alkalommal felbukkan szervezetünkben. Az ember soha nem gondolná, hogy a szervezetben mennyi rákos sejtmutáció történik, mert az immunrendszer hamar azonosítja a...
TOVÁBB
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
  A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat....
TOVÁBB
A legjobb ételek a hasnyálmirigy egészségének fenntartásához és gyógyításához
  Testünk egészségének megőrzéséhez feltétlenül szükséges, hogy hasnyálmirigyünk is megfelelő állapotban legyen, mivel a hasnyálmirigy fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésében. Ha a hasnyálmirigy nem egészséges,...
TOVÁBB
Gyógyító aszalt gyümölcsök
  Rengeteg okunk van arra, hogy aszalt gyümölcsöt fogyasszunk és bevonjuk mindennapi táplálkozásunkba. A gyors nasinak számító aszalt gyümölcsök azonban még az egészségünkre is jó hatással vannak.   Tudd meg, hogy...
TOVÁBB
A rezveratrol bizonyított gyógyhatásai
  A rezveratrol a vörös szőlő héjában található olyan antioxidáns, mely kifejezetten jótékony hatással van az egészségre. Segíthet megelőzni az infarktus, az agyvérzés és az érelmeszesedés kialakulását.   A franciáknál...
TOVÁBB
Gyulladáscsökkentés természetes élelmiszerekkel
  Sokan szeretnék a kényelmetlenséggel járó egészséges életmódot vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel helyettesíteni. Sajnos azonban a több évtizeden keresztül végzett önpusztítás káros hatásai nem tehetők semmivé néhány...
TOVÁBB
Mazsola - a gyógyító
  Az egyik legegészségesebb gyümölcs fajták közé tartozik a mazsola!   A mazsola hatékony a légszennyezés, a füst, a fény hatására keletkező szabadgyökök elpusztításában. A szabadgyökök károsítják sejtjeinket, és...
TOVÁBB
A szőlő táplálkozástani szempontból az egyik legértékesebb gyümölcsünk.
“A bor története az emberiség története” tartja a mondás, s valóban, a “palackba zárt napfény”-t költők százai dicsőítették évszázadokon át, a magyar ember számára pedig különösen fontos szerepe volt.   A magyar...
TOVÁBB

Címkék