Rákölő élelmiszerek!

 

Kutatások szerint életünk során a rák néhány alkalommal felbukkan szervezetünkben. Az ember soha nem gondolná, hogy a szervezetben mennyi rákos sejtmutáció történik, mert az immunrendszer hamar azonosítja a rosszindulatú daganatsejteket és elpusztítja azokat.

 rákölő élelmiszerek, gránátalma, zöldtea, fokhagyma, brokkoli, szőlő, szőlőmag

Bizonyára mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogy miért hal meg sok ember rákban, míg egyesek 100 évig is elélnek ilyen probléma nélkül? Természetesen, a genetika jelentős szerepet játszik, azonban a környezeti hatások, a stressz és a táplálkozás is szintén tényezők.

 

Fokhagyma

Számos vizsgálat bizonyította, hogy az ősi ázsiai gyógyítóknak igaza volt, amikor a fokhagymának gigantikus gyógyerőt tulajdonítottak. A fokhagyma egy természetes antibiotikum, és erős rákellenes élelmiszer is egyben. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában fogyasztjuk el. A fokhagyma mikrohullámú vagy hagyományos sütőben való pirítása, illetve annak főzése megsemmisíti rákellenes tulajdonságait.

A Penn State kutatói írták le nemrégiben, hogy hogyan ajánlott a fokhagymát fogyasztani ahhoz, hogy a legnagyobb hasznot hajtsa szervezetünk számára. A Sciencedaily.com beszámol kutatási eredményeikről, amit egy Newport Beach-en, Kaliforniában tartott konferencián elő is terjesztettek - konklúziójuk, hogy nyersen fogyasztva érhetjük el leginkább a kívánt hatást. A legnagyobb tudományos vizsgálat már csaknem egy évtizede történt, amely először mutatta ki a hő káros hatását a fokhagyma rákellenes tulajdonságaira.

 

Brokkoli

A 2010 májusi Clinical Cancer Research egy lenyűgöző új tanulmányt tett közzé, amely megerősítette a brokkoli hihetetlen gyógyító tulajdonságait. Rákölő képességét elsősorban a sulforaphane nevű vegyületnek köszönheti.

Az University of Michigan rákkutató csoportja azt találta, hogy a sulphoraphane megtámadta a rákos őssejteket.

A figyelemre méltó eredményeket, Duxin Sun, a UM College of Pharmacy gyógyszerészeti tudományok docense így kommentálja: a sulforaphane rákellenes hatásait vizsgálták már korábban, de ez a tanulmány egyértelműen kimutatja, hogy a sulforaphane gátolja a mellrák őssejtjeinek funkcióit. Ez a felfedezés reményt ad arra, hogy a sulforaphane, vagy brokkoli kivonat rosszindulatú daganatok esetén megcélozva a kritikus rákos őssejteket, hatékony megoldás legyen a rák elleni harcban.

Más tanulmányok is alátámasztják a fenti eredményeket. Egy tanulmány még ennél is tovább ment, megállapítva, hogy a brokkoli mustárral, japán wasabi-val (hasonló a tormához), vagy csak egyszerűen retekkel való fogyasztása, jelentősen növeli annak rákölő hatását. Elizabeth H. Jeffery, az University of Illinois táplálkozástani professzora a felfedezésről így nyilatkozott a Daily Express-nek : A brokkoli, ha helyesen készítjük el, rendkívül hatásos rákellenes szer lehet. Három-öt adag egy héten elég a hatás eléréséhez.

A sulforaphane, myrosináz enzimmel együtt fogyasztva növeli a zöldség rákölő képességét. Minél több myrosináz enzimmel fogyasztjuk, annál nagyobb a zöldség betegség-megelőző ereje. Míg a fiatal brokkoli csíra nagy mennyiségben tartalmazza ezt az enzimet, a növény mustárral vagy retekkel fogyasztva teljesen felturbózza a sulforaphane hatását. A brokkoli erőteljes antioxidáns és gyulladásgátló vegyületeivel sok különböző típusú rák ellen véd, beleértve a prosztatarákot, bőrrákot, vastagbél és mellrákot.

 

 

Gránátalma

A gránátalmát már régóta számon tartják, mint különleges egészségügyi hatásokkal rendelkező gyümölcsöt.

Nemrég, kutatók az egyik kaliforniai egyetemen felfedezték egy másik lenyűgöző előnyét is az áfonya színű gyümölcsnek: leve olyan kémiai összetevőket tartalmaz, amelyek megbénítják a rákos sejtek kifejlődését és csökkentik a sejtek terjedését. A kutatásból kiderült, hogy a lé különösen hatásos a prosztatarák eliminálásában.

 

Zöldtea

A zöldtea figyelemre méltó előnyeit a kínai gyógyítók fedezték fel mintegy 5000 évvel ezelőtt. Az ősi kínai orvosokat igazolva, a New Castle Egyetemen végzett kutatás bebizonyította a zöldtea számos jótékony hatását krónikus betegségek, súlyos demencia és sok fajta rák esetén. A tanulmány a „Phytomedicine” című lapban jelent meg.

Ahogy Dr. Ed Okello, vezető kutató a Daily Mail-nek elmondta: ­

- Igazán izgalmas volt az a felfedezésünk, amikor kiderült, hogy a zöldteát megemésztve a kapott vegyi anyag hatékony az Alzheimer-kór ellen, a megemésztett vegyületek pedig rákellenes tulajdonságokkal is rendelkeznek, jelentősen lelassítva a tumorsejtek növekedését.

Okello úgy gondolja, hogy mindenkinek minden nap zöldteát kellene fogyasztania. A zöldteát a hagyományos kínai orvoslás évszázadok óta használja, és mi itt csak tudományos bizonyítékokat szolgáltattuk arra, hogy miért lehet hatásos a zöld tea egyes kulcsfontosságú betegségek ellen. Nyilvánvalóan számos más tényező együttesen befolyásolja a betegségek kialakulását, de a vegyes étrend, sok mozgás és egészséges életmód fontosságától nem lehet eltekinteni."

Elmondható tehát, hogy naponta egy csésze zöld tea az orvost távol tartja.

 

A szőlő és a magja

A szőlőmag kivonat bizonyítottan megöli a leukémiás sejtek 76%-át mindössze 24 óra alatt! Az amerikai University of Kentucky-ban lefolytatott kutatás szerint a leukémiás ráksejtek szőlőmag kivonat hatására sejt-öngyilkosságot, úgynevezett "apoptózist" követtek el, köszönhetően annak, hogy a szőlőmag kivonat aktiválja a JNK nevű fehérjét, amely szabályozza az apoptózist.

Egy egészséges emberben, a rákos sejtek apoptózisa normális, egészséges folyamat. Minden élőlényben keletkeznek rákos sejtek. Több száz vagy akár több ezer „mikrotumor” is lehet minden emberi lényben, de az egészséges szervezetben a rákos sejtek elpusztítják magukat, amint rájönnek, hogy hibásak. Ez a folyamat azonban megköveteli az egészséges sejtkommunikációt, ami függ a rendelkezésre álló megfelelő tápanyag, ásványi anyag és fehérjék egyensúlyától.

A szőlőmag felgyorsítja ezt a felismerési folyamatot a rákos sejtekben, ezzel pedig az apoptózist. Fontos megjegyezni, hogy ez utóbbi vizsgálatot laborban és nem embereken végezték el, így a következtetéseket nem feltétlenül lehet közvetlenül lefordítani úgy, minthogy a szőlőmag kivonat gyógyítja a rákot.

Ha az eredményeket, amelyeket az University of Kentucky laboratóriumában kaptak, reprodukálni lehet az emberben, a szőlőmag kivonat az egyik legerősebb természetes rákölőszer lehet. A szőlőmag kivonat rendkívül hatékony volt rákos sejtek elpusztításában számos különböző típusú rák esetén, beleértve a mell, prosztata, tüdő-, bőr-, bél és gyomorrákot.

Együnk több szőlőt? Miért ne!? Ellentétben a toxikus kemoterápiával, a szőlőevés semmiféle negatív mellékhatásokkal nem jár. Ugyanakkor, a szőlő számos más egészségügyi előnyökkel is rendelkezik, a fiatalon tartó rezveratrol, vitaminok és különféle védő fitotápanyagok kiváló forrása, és remek antioxidáns.

 

 

fokhagyma

Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
  A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember...
TOVÁBB
Mit egyél, hogy messziről elkerüljenek a szúnyogok?
  Lehet, hogy nem tudtad, de táplálkozással meg lehet előzni a nyári esték kellemetlen, viszkető következményeit, a szúnyogcsípéseket. A...
TOVÁBB
A legjobb ételek a hasnyálmirigy egészségének fenntartásához és gyógyításához
  Testünk egészségének megőrzéséhez feltétlenül szükséges, hogy hasnyálmirigyünk is megfelelő állapotban legyen, mivel a hasnyálmirigy fontos szerepet tölt...
TOVÁBB
Ez történik, ha üres gyomorra fokhagymát eszünk
  Nem mindenki gondolja azt, hogy éhgyomorra fokhagymát enni egészséges. Sokan úgy tartják, hogy ilyen fajta otthoni gyógymódok, praktikák csak a...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék