Koleszterin

A koleszterinszint kordában tartására kiváló gyógyszermentes megoldások léteznek. Életmódunkkal, elsősorban a helyes táplálkozással sokat tehetünk azért, hogy koleszterinszintünk megfelelő szinten tartsuk és csökkentsük az ezzel kapcsolatos betegségek kialakulásának esélyét.
1 - 12 / 19
Az almaecet, mint gyógyszer
  Mitől olyan egészséges az almaecet? Az értékes alkotóelemektől, mivel az almában fellelhető szinte összes alkotóelem az almaecetben is megtalálható.  Fotó: Egészségtér 100 gramm friss alma, a héjával együtt például...
TOVÁBB
Az egészségtelen margarin
  Koleszterinmentessége miatt a margarin nem tekinthető egészséges élelmiszernek. Tévednek a margarinfogyasztók, amikor azt hiszik, hogy koleszterin nem szükséges az emberi szervezet működéséhez.   Az emberi...
TOVÁBB
A tojás értéke
  A fogyókúrák, a szénhidrátmentes diéták legjobb alapja a tojás, hiszen gyakorlatilag nem tartalmaz szénhidrátot. A tojásban lévő zsírsavak összetétele optimális, túlnyomórészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami...
TOVÁBB
Használd a babérlevelet minden nap
  A jó szakács tudja, hogy egy isteni leves vagy pörkölt nem készülhet el babérlevél nélkül. Az aromás, olívazöld színű fűszer az ételnek intenzív ízt ad. Azonban nemcsak az íze miatt fontos fogyasztani, a babérlevél...
TOVÁBB
Dr. Papp Lajos kirohanása:
  Dr. Papp Lajos magyar szívsebész az egész világot megdöbbentette kirohanásával. Szerinte milliók halnak meg, mert a szívbetegségek nem azért alakulnak ki, amit az orvosok mondanak. Azt elismeri, hogy a dohányzás nagyon...
TOVÁBB
Megvéd a szívbetegségektől a tojás
  A tojás ősidők óta az emberiség egyik legértékesebb és legalapvetőbb tápláléka. Teljes értékű fehérje- és tökéletes zsírösszetétele mellett bőséges forrása a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak. Az anyatej után a tojás...
TOVÁBB
9 legnagyobb hazugság a zsírról és a koleszterinről
  60 éve hazugságban él a világ, rengeteg ember megbetegedését és halálát a közegészségügy hazug, semmivel alá nem támasztható ajánlásai okozták és okozzák.   Fotó: Egészségtér A táplálkozás és a betegségmegelőzés...
TOVÁBB
Gyógyfű, melynek baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik
  A nálunk leginkább csak a pizzáról ismert oregánó az egyik legerősebb természetes antibiotikum.   A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna nagyon gazdag antioxidánsokban. Érdekes, hogy...
TOVÁBB
A rózsagyökér ott segít, ahol kell
   A Rózsagyökér a világ azon három növényének egyike, amely képes szervezetünk igényeihez alkalmazkodva, komplex módon erősíteni testünk szinte valamennyi életfunkcióját.   Az Aranygyökér vagy Rózsagyökér egy...
TOVÁBB
Szereted a szalonnát?
  Bár az egészséges életmód rajongói felszisszennek, ha a szalonnáról hallanak, azonban jó tudni, hogy, ha mértékkel fogyasztjuk, akkor akár egészséges is lehet. A legújabb kutatások szerint a rendszeresen, de...
TOVÁBB
Dr. Lenkei Gábor - Szervezetünk és az elfogyasztott koleszterin
Dr. Lenkei Gábor elmagyarázza, hogy hogyan kezeli a szervezet az elfogyasztott koleszterint.
TOVÁBB
Gyuri bácsi, a bükki füvesember tanácsai
   Szabó György (Gyuri bácsi) 1928. április 15-én született, és teljesen egészséges. Csak idős korában fordult a természetgyógyászat felé. A gyógynövények gyógyhatásainak, egészségmegőrző erejének széles körben...
TOVÁBB
A koleszterinre nem kell úgy gondolni, mint valami ördögtől való dologra, ugyanis nem csak rossz koleszterinek vannak, hanem jó koleszterinek is. A lényeg a mértékletesség és a következetesség, aminek köszönhetően elkerülhetjük, hogy koleszterin szintünk az egekben legyen és nagy eséllyel megbetegedjünk. A koleszterinszint leginkább az étkezéstől függ. Érdemes minél több rostban gazdag teljes kiőrlésű gabonát fogyasztani, valamint hüvelyeseket. Így például babot, zabot és árpát. Ezenkívül a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása is sokat segíthet a koleszterinszintet tekintve. A koleszterinszint legnagyobb ellensége a finomított liszt és a cukor. Az átlag ember étkezése tele van szénhidráttal. A magyar konyha szerves részét képezi a fehér kenyér, a sütemények. Emellé gyakran fogyasztunk cukros üdítőket, tésztákat és különféle rágcsálnivalókat. Ezek a magas cukor- és szénhidrát tartalmú élelmiszerek egyáltalán nem tesznek jót a koleszterinszintnek. Talán ennél is jobb, ha kerüljük a rossz zsírokat, a rossz koleszterint! Ha az étkezésünk rendbe tesszük, akkor nagy eséllyel a koleszterinszintünk is megfelelő lesz. Fontos, hogy abszolút nem a zsírok mellőzéséről van szó, hiszen zsírokra szüksége van a szervezetnek, csak nagyon nem mindegy, hogy milyen zsírokat viszünk be szervezetünkbe. Ha már a zsírbevitelről ejtünk szót, érdemes az omega-3 zsírsavval megismerkedni, melyet gyakran szívvédőként is emlegetnek. Az omega-3 zsírsavat leginkább fogyasztása által tudjuk bevinni a szervezetünkbe. Például lazac, makréla, hering és pisztráng fogyasztása által. Természetesen a rendszeres testmozgás és a súlyfelesleg leadása által is sokat tehetünk annak érdekében, hogy koleszterinszintünk a megfelelő keretek közt legyen!

Címkék