Készíts saját kezűleg házi sajtot, melyhez igazán nincs szükség sok mindenre. Kizárólag házi tejből készíthető, a bolti erre teljesen alkalmatlan. Próbáld ki, nem fogod megbánni.
Fotó: Egészségtér
Hozzávalók
1 l tej,
1 evőkanál só,
25 dkg tejföl,
3 tojás.
Elkészítés
A tejet tegyük fel főni a sóval. Közben a tejfölt verjük fel a tojásokkal.
Amikor a tej forrni kezd, keverjük bele a tejfölös keveréket, majd főzzük még kb. 5 percig állandó keverés mellett. Amikor látjuk, hogy a savó kezd különválni szűrjük át egy vászonkendőn és hagyjuk, hogy lecsorogjon a savó.
Néhány óra elteltével már fogyasztható is a sajt.
Fokozhatjuk a sajt ízét, ha apróra vágott zöldpetrezselymet, vagy kaprot teszünk bele, de önmagában is nagyon finom csemege.
A sajtkészítés során visszamaradt tejsavót használd fel egészséged érdekében.
ITT megtudhatod, hogy mire jó a tejsavó!