Elfeledett csodaszer a patikából: szépít és gyógyít a keserűsó

 

Már nagyanyáink is gyógyírként használták ezt az olcsó és döbbenetesen hatékony természetes ásványi port. Hihetetlenül sokoldalú, és megkönnyíti az életed!

 keserűsó, keserűsós lábfürdő, övsömör, lábszag, gombás fertőzés, akné, mentális betegségek, emésztési zavarok, krónikus fáradtság, csontritkulás, ízületi gyulladás, stroke, szívbetegség, magnéziumhiány, magnéznium-szulfát, fejfájásra

A magnézium-szulfátot, epsom sót – közismertebb nevén keserűsót – régen elterjedten alkalmazták belsőleg, hashajtóként. Népszerű fürdősó, amely felhasználható a stressz oldására, a bőrpuhítására és a fájdalom­csillapítására is.

A keserűsó egyike azoknak a gyógyhatású anyagoknak, melyek a WHO (ENSZ Egészségügyi Világszervezet) listáján szerepelnek. Magas magnéziumtartalma miatt az egyik legjobb méregtelenítő, stresszoldó, izomgörcsoldó szer, amely hatékonyan szívódik fel a bőrödön keresztül!

 

A szabadalmaztatott hashajtók megjelenése előtt a keserűsót széles körben alkalmazták a bélműködés helyreállítására. Régebben a tavaszi tisztítókúra részeként alkalmazták, hogy megszabadítsa a szervezetet a télen felgyülemlett méreganyagoktól. Ennek egyik oka valószínűleg hashajtó hatása volt. Néhányan még ma is egy-két teáskanálnyi keserűsó és egy pohár víz keverékének elfogyasztásával szüntetik meg a székrekedést.

Sokan belsőleg is alkalmazzák a keserűsót, napi 1-2 teáskanállal vízben elkeverve, azonban nagyon erős hashajtó hatása miatt ebben a formában csak óvatosan használd!

 

A bölcs nagymamák régen legalább havonta egyszer a családtagok elé tettek egy lavórt keserűsós vízzel, és ebben a vízben kellett a lábat áztatni legalább fél órán keresztül. Tudták, hogy ezzel a módszerrel igen nagymértékben erősítik a szervezetet.

 

A keserűsó külső használata teljesen biztonságos, és számos probléma esetén rendkívül hasznos lehet.

●   A keserűsó kivonja a rovarcsípés miatt a bőrbe került mérget.

●   A pórusok mélytisztításához adjunk egy teáskanálnyi keserűsót fél pohár meleg vízhez, és dörzsöljük az oldatot a bőrünkre, hogy eltávolítsuk a mitesszereket, kitisztítsuk a nyitott pórusokat és felfrissítsük a bőrt.

●   Csillapíthatjuk az izomfájdalmakat, mivel a keserűsó folyadékot von el a szervezetből, így elősegíti a megduzzadt szövetek összehúzódását.

●   Rándulások és zúzódások ellátására adjunk 2 pohár keserűsót a meleg vízhez, és csobbanjunk bele. A fürdő csökkenti a rándulások és zúzódások okozta duzzanatot.

●   Az aranyér kezelésére öntsünk egy kevés keserűsót egy kád vagy egy lavór vízbe, és vegyünk ülőfürdőt. Ez összehúzza a megduzzadt szöveteket, így enyhítheti az aranyeres panaszokat.

●   Gyengéden, de hatásosan megtisztítja bőrödet az elhalt hámrétegtől. Dörzsöljünk néhány marék keserűsót a bőrünkre fürdés közben. A masszírozás eltávolítja az elhalt bőrsejteket, s ez puhábbá és frissebbé teszi a bőrünket.

●   Hajra, fejbőrre alkalmazva megszüntetheti a haj zsírosodását, tápanyaggal látja el a hajhagymákat, megállíthatja a hajhullást! Keverd össze egyenlő arányban a balzsamot és a keserűsót, majd masszírozd a fejbőrödbe. Hagyd hatni 10-15 percet, majd alaposan mosd le.

●   Méregtelenít! Tegyél egy kád meleg vízbe egy csésze keserűsót, és élvezd 20 percig a méregtelenítő fürdő csodálatos hatását!  Segít megszabadulni a méreganyagoktól, salaktalanítja sejtjeidet. A benne lévő magnézium csökkenti a stresszt, fantasztikusan segít ellazulni egy stresszes nap után.

●   A csontok fő összetevője a kalcium, a foszfor és a magnézium. Mivel a keserűsó magnéziumot tartalmaz, fürdőkúránál a bőrön keresztül felszívódva beépül a csontokba. Így nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is sokat tehetsz a csontjaid egészségért!

●   Gyorsítja a fogyást és megelőzi a csontritkulás kialakulását. 

●   Jótékony a szívre és a vérkeringésre, csökkenti a szabálytalan szívverést, megakadályozza az artériák megkeményedését, csökkenti a vérrögök képződését.

●   Javítja a szervezet inzulintermelését.

●   Segíti a méreganyagok, nehézfémek kiürülését a szervezetből.

●   Hatékonyan hozzájárul a tápanyagok felszívódásához.

●   Megelőzi és enyhíti a migrénes fejfájást.

 

 

Ez a gyógynövény igazi csodaszer: jobban fiatalít, mint bármi más. Mindehhez sokszor elég otthon heti 1-2 alkalommal sósfürdőt venni. Alkalmanként 15-20 perc és meglátjátok, mintha kicseréltek volna!

 

Szervezetünk magnézium szintje a múlt századi mezőgazdasági technológiák változása miatt jelentősen visszaesett. Az ipari gazdálkodás elterjedésének következménye, hogy kimerült a talaj magnéziumtartalma, ráadásul a modern étrend a zsír, cukor, só és a fehérje felgyorsítják a magnézium kiürülését a szervezetünkből.

 

A megoldás jelenthet a keserűsó rendszeres használata, ami a gyomorban nehezen szívódik fel, de tanulmányok kimutatták, hogy fürdőben használva kiválóan hasznosul.

 

Tudj meg többet a keserűsóról, vagyis a magnézium-szulfátról

A keserűsónak semmi köze a konyhasóhoz, kémiailag nem nátriumszármazék, hanem nagy tisztaságú magnéziumvegyület, pontosabban magnézium, kén és oxigén atomok kötése. Alakilag fehér kristályos por, íze keserű és szagtalan. Előnyeit nem csak szervezetünk magnéziumhiányának csökkentésére használhatjuk, hanem a háztartásban és a kertben is, a növényeink növekedésének serkentésére.

 

Kártevők elleni védekezés

A vízben felhígított sós permetlevet a gyepen szétszórva természetes, nem mérgező rovar- és csigariasztót kapunk. 5 liter vízben oldjunk fel 1-2 evőkanálnyi keserűsót és 2 hetente öntözzük vele az adott területet.

Sok helyen a talajban kevés a magnézium, ezért a nem őshonos növényeknek (pl. paradicsom) a trágyával együtt nem árt némi kis keserűsót biztosítani. A virágzás nagy igénybevétel a növénynek, ügyeljünk erre. Egy-egy növényre kéthetente bátran tehetünk egy teáskanálnyi keserűsót. A rózsa, a paradicsom, az azálea, rododendron különösen meghálálja. A virágzó szobanövények zömére ugyanez érvényes.

 

A magnéziumhiány okaiként fellépő kóros tünetek lehetnek:

●   szívbetegség,

●   stroke,

●   ízületi gyulladás,

●   csontritkulás,

●   krónikus fáradtság szindróma,

●   emésztési zavarok,

●   mentális betegségek,

●   akné,

●   gombás fertőzések,

●   lábszag,

●   övsömör.

 

A magnézium több mint 300 enzim működését szabályozza a szervezetben. A megfelelő magnéziumszint elengedhetetlen a teljes egészséghez. Manapság a magnéziumhiány igen elterjedt állapot.

 

Nem szabad alkalmazni a keserűsót terhesség és szoptatás ideje alatt, égési sérüléseknél és nyílt seb esetén!

 

ízületi gyulladás

Erről a növényről már a régmúlt időkben is azt tartották, hogy a halálon kívül mindent gyógyít
  A feketekömény (Nigella sativa), vagy más néven a kerti katicavirág enyhítheti  a hajhullás, az allergia, az arcüreggyulladás, az ingerültség, az...
TOVÁBB
Egy igénytelen fa gyümölcse kezeli a rákot
  Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt,...
TOVÁBB
Életet menthet a gyömbér leve
  Általában megfázásra főzünk gyömbérteát, vagy sütibe tesszük, de ennél sokkal több mindenre használhatjuk gyógyító erejét. A gyömbér egy sor...
TOVÁBB
Miért nem reklámozzák a mazsolát?
  A mazsola tökéletes élelmiszer, mézédes, pedig nem adnak hozzá cukrot, mint egyes más szárított gyümölcsökhöz.   A mazsola szuper energiabomba, magas...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék