Olykor még azokat is szembesülnek az emésztési zavarok kellemetlen mellékhatásaival, akik alapvetően semmiféle intoleranciában vagy ételallergiában nem szenvednek. Szerencsére létezik természetes módszer az emésztési zavarok ellen!
Az emésztési panaszok rendkívül kellemetlenek. Különösen bizonyos nehezen emészthető élelmiszerek esetén jelentkeznek az emésztési zavarok, általában hasmenés, puffadás, hasi görcsök, gyomorégés és fokozott gázképződés formájában. Annak érdekében, hogy ezeket a panaszokat elkerüljük, mellőzzük a nehezen emészthető ételeket. Az is sokat segít, ha az étrendünkbe építünk bizonyos emésztést javító ételeket. Ilyen például a gyömbér, mely stimulálja az emésztéshez szükséges enzimek termelődését. Ezáltal elkerülhetők az emésztési zavarok, úgy, mint hányinger, puffadás, fokozott gázképződés. A gyömbért akár magában is elrágcsálhatjuk, de akár teaként is fogyaszthatjuk. A zabpehely is sokat segíthet azok esetében, akik gyakran szenvednek emésztési zavaroktól. Mivel magas rosttartalommal rendelkezik, jót tesz az emésztésnek és a székrekedés kialakulása ellen is hatásos. A zabpehely további előnye, hogy számtalan módon variálható. Fogyasztható gyümölcsökkel, magvakkal egyaránt. Nem csak a gyömbér az egyetlen fűszernövény, ami jót tesz az emésztésnek, hanem a kurkuma is. A kurkuma fogyasztás elsősorban a zsíros ételek lebontásában jelent segítséget, mivel a benne található kurkumin hatására az epehólyag több epét termel. Amellett, hogy a bélrendszert nyugtatja, a máj működését is támogatja. A borsmenta szintén jótékony hatással van az emésztésre, mivel csökkenti a gázképződést, a hányingert, valamint a hasigörcsöket. Érdemes gyakran borsmenta teát kortyolni vagy borsmenta tartalmú étrendkiegészítőt fogyasztani. Alapvetően a kiegyensúlyozott, nehezen emészthető ételek fogyasztása javallott, azonban a fentebb említett élelmiszereknek köszönhetően sokat tehetünk azért, hogy ne kelljen emésztési zavaroktól szenvednünk.