A pitypanggyökér egészségügyi előnyeit élvezheted, ha tudod, hogyan kell ezt a gyógynövényt megfelelően használni.
A pitypang minden részét évszázadok óta használjuk a népgyógyászatban. A hagyományos kínai orvoslásban a pitypang gyökerét bél-, máj- és tüdőbetegségek kezelésére használják.
A pitypanggyökér fogyasztásának előnyei
A pitypanggyökér legfontosabb egészségügyi előnyei közé tartozik többek között a máj méregtelenítése, az emésztés elősegítése, a rák kockázatának csökkentése és a gyulladások kezelése.
Nézzük meg részletesen ezeket az előnyöket
● méregtelenít és megakadályozza a májkárosodást,
● segíti az emésztést,
● rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik,
● segíti a hasnyálmirigy munkáját,
● gyulladáscsökkentő hatású,
● vizelethajtó,
● segíti az anyatejtermelést,
● fokozza a szív- és érrendszer egészségét.
Pitypanggyökér felhasználása
Szárított gyermekláncfű gyökér megtalálható akár por, kapszula, vagy szárított formában, melyet gyógynövényboltokban, bioboltokban beszerezhetsz. A pitypanggyökér tinktúrája is gyógyhatásokkal rendelkezik. Készítsd el magad! Hogyan készíthetsz tinktúrát? Megtudhatod ITT!
A pitypang kis mennyiségben tartalmaz jódot és latexet is.
A pitypanggyökér megzavarhatja egyes gyógyszerek felszívódását, ezért használata előtt kérdezd meg orvosod.