A legegészségesebb frissítő italok egyike a bodzaszörp. A házi készítésű bodzaszörp rendelkezik a bodzavirág valamennyi jótékony tulajdonságával, mivel nem megy át semmilyen kémiai kezelésen.
A bodza friss virágából készített, bodzaszörp számtalan egészségvédő hatással rendelkezik azon kívül, hogy a meleg napokon kiváló frissítő. A bodzavirág aktív összetevői segítik a toxinok távozását és fokozzák a májműködést, felerősítik a szervezet természetes méregtelenítő funkcióit, nagyszerű méregtelenítő.
Hozzávalók
- 20 - 22 db lemorzsolt bodzavirág,
- 10 liter víz,
- 5 kg cukor,
- 5 db apróra vágott citrom,
- 10 dkg citromsav.
A vizet a cukorral felforraljuk. Langyosan belekeverjük az előzőleg feloldott citromsavat és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a bodzavirágot és a felaprózott citromot. Alaposan keverjük össze a levet, majd hagyjuk 4 napig állni, miközben naponta kétszer, reggel és este megkeverjük az így előkészített levet. Az 5. napon megszűrjük és töltsük tisztára mosott üvegekbe a szörpöt.