Ha tehetjük, mindig igyunk savanyú káposztalevet

 

A savanyú káposzta levét ősidők óta használják terápiás célokra, nagyszüleink is kiválóan ismerték gyógyhatásait. Az ital kiváló méregtelenítő, számos vitamint tartalmaz, és hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez.

 

 

Miért érdemes rendszeresen fogyasztani?

 

●    nagyon gazdag fitonutriensekben, amelyek felveszik a harcot a sejtkárosodást okozó szabadgyökökkel,

●    serkenti a szervezet azon képességét, hogy eltávolítsa a méreganyagokat, így megelőzhető számos betegség. A káposztalé segít a gyomorfekély és a rák kezelésében,

●    tejsavat tartalmaz, ami nagyon hatékonyan méregteleníti a vastagbelet, emésztési problémákra is kiváló,

●    erős gyulladáscsökkentő, csökkenti az ízületi betegségek és a gyulladásos degeneratív betegségek kialakulásának kockázatát,

●    csodát tehet a bronchitisben és asztmában szenvedőkkel, mivel serkenti a légzőrendszer öngyógyító képességét,

●    a káposztalé olyan összetevőket tartalmaz, amelyek elpusztítják a helikobakter betegséget kiváltó baktériumokat, valamint megelőzi a refluxbetegség kialakulását,

●    glutaminsavat tartalmaz, ami alapvető szerepet játszik a stresszre adott szervezeti válaszreakciókban. Kulcsszerepet játszik számos metabolikus és immunológiai folyamatban, ezenkívül a legfontosabb energiaforrás a gyorsan osztódó sejtek számára,

●    serkenti az immunrendszert és segít a T-limfociták, azaz az immunsejtek termelésében,

 

 

●    csökkenti a koleszterinszintet és méregtelenítő hatással bír a májra. Egy japán kutatás kimutatta, hogy azok esetében, akik rendszeresen fogyasztottak káposztalevet, jelentősen csökkent a rossz koleszterin,

●    szulforafánt tartalmaz, ami a rákellenes küzdelem egyik legfontosabb alkotóeleme, ugyanakkor vasban is nagyon gazdag,

●    a fogyókúrában is segít, hisz lassítja a szénhidrátok zsírrá való alakítását,

●    segít a tápanyagok könnyebb felszívódásában,

●    a vörös káposzta leve nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat (Omega3), ami csökkenti a koleszterint és a triglicerid szintet. Ez megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedéseket és az agyvérzést,

●    nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot és egyéb tápanyagokat,

●    A-, E-, C-, K- és D-vitamint tartalmaz, valamint szinte az összes B-komplex vitamin és a folsav is megtalálható benne,

●    nők esetében a heti öt alkalommal való savanyú káposzta fogyasztás 70 százalékkal csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát.

Forrás

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A cukor okoz magas vérnyomást, nem a só!
  A közegészségügy és az orvoslás papagájként ismételgeti évtizedek óta azt a soha nem...
A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer!
  Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok...
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy...
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...

Címkék