Probléma az elsavasodás, megoldás a lúgosítás

 

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ön elkezdheti helyreállítani az egészséget, az egyensúlyt és a harmóniát. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.

 

sav-lúg egyensúly, elsavasodás, kóros soványság, elhízás, kövérség
 

A mai táplálkozás 90%-ban savas, és 10%-ban lúgos.

 

Egy savas közegben fáradt, beteg sejtek vannak, aminek a következménye:

●    alacsony energia szint,

●    fáradtság,

●    emésztési problémák,

●    túlsúly,

●    ködös gondolkodás,

●    depresszió,

●    fájdalmak,

●    allergia,

●    meddőség,

●    gombás megbetegedések,

●    súlyos/krónikus betegségek.

 

Egy lúgos közegben egészséges, energikus sejtek keletkeznek, aminek a következménye:

●    karcsú, csinos test,

●    energia és vitalitás,

●    egészség, kiegyensúlyozottság,

●    szellemi tisztaság.

 

Lúgosítás és megfelelő mennyiségű folyadék bevitel (tisztított víz) hatására a test képes helyreállítani egészségét.

 

De mitől savasodik a test, és egyáltalán mit jelent ez?

Testünk mintegy 70%-a víz, az anyagcsere normális működéséhez pedig kiegyensúlyozottnak kell lennie ebben a közegben, vagyis a test folyadék tereiben a savak és lúgok arányának. Ez azt is jelenti, hogy a testnek, elsősorban pedig a vérnek ehhez mindig enyhén lúgosnak, számokban kifejezve 7,35 és 7,45 közötti pH-értékűnek kellene lennie. Mikor ez az egyensúly a savak elszaporodása miatt felborul, a többlet sav mennyiség nem talál magának lúgos közeget az anyagcseréhez szükséges kémiai reakciókhoz. Ilyenkor a szervezet mindent elkövet az alap állapot megőrzéséért, ha máshogy nem megy, hát akár sejteket, szöveteket, szervrendszereket is károsít az egyensúly fenntartása érdekében: saját magától von el bázikus anyagokat, például kalciumot a csontokból. Ha túl sok a sav a szervezetben, egy bizonyos szint után már nem tud kiürülni, ehelyett lerakódik a zsír-, illetve kötőszövetekben (idővel már látható módon), gátolva ezzel a test folyadék forgalmát.

 

Bár a vegyszerek, a gyógyszerek, a szennyezett levegő is felelősek a károsodásokért, sav felesleg (acidózis) elsősorban a helytelen táplálkozás miatt alakul ki: bizonyos tápanyagok ugyanis lúgosítanak, míg mások savasítanak. Bizonyos savasító hatás még kiegyenlíthető megfelelő mennyiségű lúgosító élelmiszerrel, ám mivel az élvezeti cikkek nagy része (nikotin, alkohol, cukor, kávé, kóla, csokoládé) savképző, egyoldalú, helytelen táplálkozás mellett nehéz fenntartani az optimális arányokat.

 

A bevitt táplálék bomlásával savak szabadulnak fel. A mikroorganizmusok táp talaja a savas környezet. Ha a szervezetünkben a savasodás megnő, akkor ezek a mikroorganizmusok megjelennek és elkezdik lebontani az élő szervezetünket, a mikroorganizmusok vég terméke is sav, ez a test sav terheltségét tovább növeli. A savat, amit a test nem tud kiüríteni, azt a szervezet elraktározza, megpróbálja távol tartani a szervektől, védi az ereket, a szívet, a májat... a savtól, amely közvetlen közelükben szétmarná őket. A test zsírt képez a sav és a szerv közé és megköti a savat és a méreganyagokat, EZÉRT FONTOS, hogy a zsír nem az ellenségünk, hanem az életünket menti meg!!!

 

A fent említetteken kívül komoly savasító hatással bírnak többek közt a finomlisztből készült élelmiszerek, a tojás, a húsfélék és a kemény sajtok, de még a túrónak, a vajnak és a teljes kiőrlésű gabonából készült termékeknek is enyhén sav képző hatásuk van. Mindezek ellensúlyozásaként nagyobb mennyiségben (kb. 80%-os arányban) ajánlott olyan, lúgosító hatású ételeket fogyasztani, mint amilyenek a friss zöldségek és egyes gyümölcsök, a gyökérfélék.

 

Túlsúly

Sokan azt gondolják, hogy a hízás a korral jár. Ez egy tévhit.

A túlsúly nem zsír-probléma - hanem sav-probléma.

 

Tulajdonképpen testünk védekező képessége, hogy a savas részeket zsírral vonja be.

A zsírok megkötik a savakat, és elszállítják őket a létfontosságú szervektől, megvédve őket a savak hatásaitól. A zsírok tehát sav-semlegesítő szerepet töltenek be, ez a test egy védekező mechanizmusa.

Amennyiben lúgosítjuk a szervezetünket, a test újra eléri optimális súlyát.

Lúgosítás hatására a felesleges zsír, amely a savakat kötötte meg, kiürül a szervezetből, a test eléri optimális súlyát és képes helyreállítani egészségét.

 

Mi a helyzet a soványsággal?

Az egészség-spektrum másik végletén, a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák az Ön tápanyagain élősködnek, és lecsökkenthetik az Ön által elfogyasztott minden tápanyag vegyi és mechanikus felszívódását - akár 50%-kal. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodnak, ami semmivel sem egészségesebb, mint ha túlsúlyossá válnak. Fehérje nélkül a teste nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások. Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor a teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy az állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya az optimális testsúly irányába.

 

 

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.

 

Allergiák

A méreganyagok, amelyek egy túlsavasodott, oxigéntől megfosztott testben termelődnek, nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek hívnak. Továbbá, a meg nem emésztett fehérje felszívódása is komoly oka lehet az allergiás állapotoknak. Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását – és sokféle ételallergiát okoz. Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.

 

Fáradtság

A fáradtság valószínűleg a túlsavasodott test egyik legfőbb tünete és panasza. A savas testközegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérjék és az ásványi anyagok felszívódását, amelynek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen. Ez akadályozza a sejtek újratermelődését és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit. Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg növelésére való képtelenség és általános gyengeség.

 

Az Új BiológiaTM, legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy minden betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test túlsavasodása. Ezzel ellentétben a régi biológia, amely Louis Pasteur 1800-as évek végén keletkezett művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegség olyan kórokozóktól ered, amelyek kívülről támadják meg a szervezetet. Dr. Young úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni.

 

Gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testben lévő belső folyadékok tisztaságát, hisz ebben „úszkálunk” nap, mint nap.

Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az Ön sejtjei, illetve belső szervei, és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.

 

Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval, és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, ami oxigénnel látja el a vizet a tartályban. A víz megtelik szénmonoxiddal, ezáltal lecsökken a lúgos pH, keletkezik egy savas pH közeg, veszélyeztetve a „halak”, az Ön sejtjei és szervei egészségét.

 

Mi történik, amikor túl sok ételt, vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni, és ez elkezd bomlani és rothadni? Mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek, ahogy az étel elbomlik, és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.

Alapjában véve ez csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap, mint nap. Szennyezzük a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, túl sok ételbevitellel, valamint a savtermelő ételek (tejtermékek, cukor, állati fehérje) túlzott mértékű fogyasztásával, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.

 

Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás, és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek, amelyekkel dolgunk van.

 

Belső nedveink pH szintje (sav-bázis aránya) testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső bázikus (lúgos) környezettől függ. Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket, apránként belerágva magát a közel 60.000 mérföldnyi vénába és artériába, mint ahogy a sav a márványba. Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog, a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig. Összefoglalva, a túlsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezet!

 

Hasonlóan a talajhoz, amelyen élünk, a testünk 70%-át víz alkotja. Az étel utáni csillapíthatatlan sóvárgás gyakran a test víz iránti könyörgése. Ahogy az ember elkezd vízzel hidratálni, fokozatosan kifejlődik a szomjúságérzet is.

 

Mi a baj a táplálkozással?

A probléma elsődleges forrása kultúránk tipikus életvitele. Az évek során ételeink egyre feldolgozottabb állapotban jutnak el hozzánk, s egyben egyre jobban eltérnek attól a természetes állapottól, ahogyan a földből kinőttek.

 

Bármi, amit a Földön találsz, rendelkezik egy bizonyos fajta elektromos töltéssel és frekvenciával – s ez alól nem kivétel sem a tested, sem az étel, amit megeszel. Amikor a szervezet lebontja az élelmet olyan tápanyagokra, amelyeket a sejtjeid hasznosítani tudnak, ezek a tápanyagok az élelem, nem pedig a tested rezgésével azonos elektromos töltést és frekvenciát hordoznak. A legnagyobb töltéssel rendelkező részecskék azok a kolloidok, amiket a nap lövell ki magából, ezért minél közelebb áll egy élelem ahhoz az állapothoz, amikor a nap energiája feldolgozásra került benne, annál több energiát tartalmaz. A friss gabonacsírák természetes energiaszintje nagyon magas. Amikor viszont ugyanezt a növényt hagyják beérni, majd kiszárítják, összetörik, feldolgozzák és kifehérítik, hogy liszt legyen belőle, elveszíti tápértékének és kolloidális töltésének legnagyobb részét. És gondolj bele: mi az, amit mai társadalmunkban többet eszünk? Friss vagy feldolgozott élelmiszert?

 

Az a táplálkozás, amely túlnyomórészt savasító ételekből áll, mint például húsok, tejtermékek, gabonák, magas cukortartalmú gyümölcsök, valamint kenyér, savas méreganyagok keletkezéséhez vezet a szervezetben. Amikor ezek a mérgező anyagok bekerülnek a véráramba, az érrendszer megkísérel megszabadulni tőlük, folyékony formában a tüdőn, illetve a veséken keresztül. Ha túl sok méreganyag keletkezik – több, mint amennyit kezelni tud –, akkor a szervezet ezeket elraktározza a különböző szervekben, mint pl. a szívben, a hasnyálmirigyben, a májban, a vastagbélben és egyéb helyeken.

 

 

elhízás

Ha disznózsírt használsz olaj helyett meglepő dolgokat tapasztalsz majd!
  Aki azt állítja, hogy a zsír káros és nem egészséges, az nagyon téved! A zsírok a legtöbb életforma számára nélkülözhetetlen anyagok, amelyek a...
TOVÁBB
A nőgyógyászati műtétek nagy része elkerülhető lenne ennek a teának a fogyasztásával
  Megszüntetheti a petefészek és a méh betegségeit a palástfűből főzött tea rendszeres fogyasztása.   Nyugtató hatóanyagai segítenek a fájdalmas...
TOVÁBB
A bab gyógyító hatása elengedhetetlen
Szerencsés, aki szereti a babot, mert gyógyító hatása elengedhetetlen. A brokkoli után a zöldbab az egyik leghatásosabb zöldség, mellyel megelőzhető...
TOVÁBB
10 ok, amiért nem öregszenek és híznak el a japán nők
  Az elmúlt 25 évben a japán nők tartották a várható élettartam világcsúcsát: átlagban 86,4 évig élnek. De nemcsak a nők, a férfiak is világelsők ebben...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a nyári szabadidőnkből?
Ahogy a nap sugarai egyre melegebben simogatják a bőrünket és a természet újraéled, úgy...
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...

Címkék