Padlizsánt a fagyasztóba

 

Rakj el padlizsánt, hogy télen is élvezd ennek a remek zöldségnek az ízét és a gyógyhatásait.

 

Mint tudjuk a padlizsán fogyasztása különösen ajánlott cukorbetegeknek, illetve reumában, vagy máj- és vesebetegségben szenvedőknek. Vérképző, vizelethajtó, bélgyulladást gátló és emésztést fokozó hatású. ITT tudhatsz meg még többet a padlizsán jótékony hatásáról.

 

Nem bonyolult és nem nehéz elkészíteni. Kicsit időigényes, de hidd el, hogy megéri.

 

Az alábbiakban bemutatom, hogy hogyan kerül be a fagyasztóba.

 

A tisztára mosott, egészséges padlizsánt meg kell sütni héjával együtt. A sütést végezheted sütőben is, de a legfinomabb, ha szabadtűzön, parázson pirítod meg. A sütés által egy kellemes, pikáns, füstös ízt kap, mely élvezetesebbé teszi fogyasztását. Ha sütőben készíted, akkor inkább főtt jellege lesz.

 

A szabadban való sütéshez elegendő néhány tégla, egy lemez, de ha van bográcsoláshoz, grillezéshez kialakított helyed, akkor nagyon könnyű lesz a dolgod.

 

Rakd a tűz fölé lemezre a padlizsánokat és sütés közben forgasd, hogy minden oldala kellően átsüljön és a fölösleges víz távozzon belőle. Ne rácson csináld!

 

Amikor már jól átsült rakd hideg vízbe néhány percre és szedd le a héját.

 

Tálcára rakd egymás mellé, hogy tudjon lecsorogni, majd húsdarálón daráld le. Botmixerrel is készülhet, de ha darálod, akkor más lesz az állaga a már elkészített padlizsán krémnek. Finomabb a darált számomra, de kinek hogy.

 

Darálás után zacskóba rakod (ízesítés nélkül) az egyszeri fogyasztásra szánt mennyiséget, és fagyasztóba teszed.

 

Padlizsán krém készítése

 

A padlizsánt előkészíted a fentiekben leírt módon. Majonézzel, sóval, borssal és nagyon apróra vágott lilahagymával, vagy fokhagymával ízesítheted.

Pirítósra kenve fogyaszthatod. Jó étvágyat!

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A vitaminhiány lehetséges tünetei
  A megfelelő vitaminszint is hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez és jó...
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent....
A csodálatos búzafű
  Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb, mint...
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok...

Címkék