A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere

 

A mák ősidők óta termesztett kultúrnövény, rendkívül értékes gyógynövény. A csontozat első számú természetes segítője.

 

Mákot sajnos általában ritkán fogyasztunk. Van, aki csak karácsonykor találkozik vele a bejgliben. Azonban jó, ha tudod, hogy a mák és a hidegen sajtolt mákolaj jelentős mennyiségű B6-vitamint, E-vitamint, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, valamint kiemelkedően magas vastartalommal bír.

 

A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere. Hetente 2-3 alkalommal fogyasszunk mákot tartalmazó ételt. A csontritkulás megelőzésére és gyógyítására egyaránt kiváló.

 

Milyen gyógyító hatásai vannak a mákolajnak?

A mákolaj aminosavakban, Omega-3 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban is roppant gazdag, ennek köszönhetően elősegíti a magas vérnyomás csökkentését, valamint kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.

 

A mákolaj további fontos hatásai

●   normalizálja a vér koleszterinszintjét,

●   jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál,

●   tisztítja a bélrendszert,

●   a bőr a mák olajától táplált és puha lesz,

●   növeli a szellemi teljesítőképességet,

●   idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású,

●   a csontozat első számú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba.

 

 

Ha már kialakult csontritkulásod van, a gyógyulás természetes módszere a mákolaj. Fogyassz naponta 1-2 kiskanál mákolajat. A mákolajat egyszerűen fogyaszthatod magában is naponta reggel étkezés előtt vagy reggelire pirított kenyérre csepegtetve.

 

Darált mákot keverj össze mézzel és kevés vízzel, naponta egyél belőle 1-2 teáskanállal. Hűtőszekrényben több napig eltartható, nem kell naponta elkészíteni. Ha hosszú távon fogyasztod, az eredmény nem marad el.

 


NEKED AJÁNLJUK
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből
  Patikákban lehetett réges-régen kapni vasbort. Úgy gondolom, hogy olvasóink közül nagyon sokan emlékeznek még rá és fogyasztották is. Feledésbe merült,...
TOVÁBB
A fekete áfonya lenyűgöző egészségügyi hatásokkal rendelkezik
  A fekete áfonyában számos olyan antioxidáns található, mely a szervezet számára fokozott védelmet biztosít az oxidatív stresszel szemben, többek között...
TOVÁBB
Köszvényes betegeknek ajánlott táplálkozásukba illeszteni a podagrafű rendszeres fogyasztását
  Szinte egész évben rendelkezésre áll, vitaminban és ásványi anyagokban is gazdag gyógyhatású levélzöldség a podagrafű.   A podagrafű...
TOVÁBB
Az eperlevél teája hatékonyan csökkentheti a vércukor szintjét
  Oda kell figyelnünk, hogy a vércukorszintünk rendben legyen, erre az egyik legjobb természetes módszer az eperfa leveléből készült tea vagy...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
A szárzeller csodálatos gyógyhatásai!
  A zellerszárban található anyagok segítenek helyreállítani a vérnyomást, beállítani...
Alkoholos csodaszer a svédkeserű
  A svédkeserű gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati...
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a...
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy...

Címkék