A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere

 

A mák ősidők óta termesztett kultúrnövény, rendkívül értékes gyógynövény. A csontozat első számú természetes segítője.

 

Mákot sajnos általában ritkán fogyasztunk. Van, aki csak karácsonykor találkozik vele a bejgliben. Azonban jó, ha tudod, hogy a mák és a hidegen sajtolt mákolaj jelentős mennyiségű B6-vitamint, E-vitamint, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, valamint kiemelkedően magas vastartalommal bír.

 

A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere. Hetente 2-3 alkalommal fogyasszunk mákot tartalmazó ételt. A csontritkulás megelőzésére és gyógyítására egyaránt kiváló.

 

Milyen gyógyító hatásai vannak a mákolajnak?

A mákolaj aminosavakban, Omega-3 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban is roppant gazdag, ennek köszönhetően elősegíti a magas vérnyomás csökkentését, valamint kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.

 

A mákolaj további fontos hatásai

●   normalizálja a vér koleszterinszintjét,

●   jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál,

●   tisztítja a bélrendszert,

●   a bőr a mák olajától táplált és puha lesz,

●   növeli a szellemi teljesítőképességet,

●   idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású,

●   a csontozat első számú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba.

 

 

Ha már kialakult csontritkulásod van, a gyógyulás természetes módszere a mákolaj. Fogyassz naponta 1-2 kiskanál mákolajat. A mákolajat egyszerűen fogyaszthatod magában is naponta reggel étkezés előtt vagy reggelire pirított kenyérre csepegtetve.

 

Darált mákot keverj össze mézzel és kevés vízzel, naponta egyél belőle 1-2 teáskanállal. Hűtőszekrényben több napig eltartható, nem kell naponta elkészíteni. Ha hosszú távon fogyasztod, az eredmény nem marad el.

 


NEKED AJÁNLJUK
Ezért egyél sok lilahagymát
  A lilahagyma rengeteg pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Rengeteg betegségtől óvod meg magad, ha...
TOVÁBB
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben hozzájárulunk egészségünk megőrzéséhez.   Az újhagyma fogyasztása...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő,...
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...

Címkék