fermentálás

1 - 5 / 5
Az orosz konyha áldó és gyógyító ereje
  Az orosz konyha nem csupán laktató és ízletes fogásairól híres, hanem olyan hagyományos ételeiről is, amelyek gyógyító hatással bírnak. Az évszázadokon át finomított receptek nemcsak a testet, hanem a lelket is...
TOVÁBB
Miért fontos a nők számára a probiotikum fogyasztása?
  Az egészséges emésztőrendszer alapvető fontosságú az általános jóllét szempontjából, és a probiotikumok szerepe ebben kiemelkedő. Különösen a nők számára fontos a probiotikumok rendszeres fogyasztása, mivel számos...
TOVÁBB
Készíts házilag a kombucha italhoz szükséges gombát
  A kombucha ital egy fermentált, erjesztett ital, amelyet gomba- és baktériumkultúrával állítanak elő cukrozott teafőzetből.   Ez az édes ital, baktériumok és gombák erjedésével készül. Olyan folyamaton megy...
TOVÁBB
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő, milliárdnyi mikroorganizmus tevékenységén múlik. A normál bélflóra állapotának, összetételének megváltozása idővel az emésztőrendszer...
TOVÁBB
A fermentált zöldségek az egyik legegészségesebb élelmiszerek
  Régen sokkal kevesebb emésztési probléma fordult elő, és ez talán köszönhető volt annak is, hogy – hűtő hiányában – napi szinten fogyasztottak fermentált élelmiszereket az emberek. A fermentált ételek tele vannak...
TOVÁBB

Címkék