Ez az ősi japán alternatív gyógymód a Jin Shin Jyutsu, amely az ujjak nyomkodásával állítja vissza a szervezet megfelelő energiaszintjét, de a lelki egyensúlyt is visszaadja.
A gyakorlatsor alatt próbáljunk minél...
TOVÁBB
A parlagfüvet, vagy más néven ambróziát valamikor az istenek eledelének tartották. Ha már levágtuk, irtottuk, szárítsuk meg, vagy rakjuk fagyasztóba.
Becsüljük meg és fordítsuk egészségünk védelmére ezt a károsnak...
TOVÁBB
Ha ezeket a pontokat masszírozzuk az arcunkon, akkor elejét vehetjük a szervi megbetegedéseknek.
Ahogy a talpon, úgy a fejünkön, az arcunkon is vannak olyan részek, ahol egyes szervek idegeinek végződései...
TOVÁBB
A tél a kínai orvoslásban a Víz elemhez tartozó évszak, a Víz elem fő szerve pedig a vese és a húgyhólyag. Minden, a szervezetben lejátszódó élettani folyamat alapja a vesékben raktározott esszencia. Ezt a sűrített...
TOVÁBB
A burgonya bizony rászolgál arra, hogy gyógynövénynek nevezzük.
A hiedelemmel ellentétben a burgonya fogyasztása igenis egészséges, bár le kell szögezni, hogy nem mindegy milyen módon van elkészítve.
A zsírban,...
TOVÁBB
A sütőtök felhasználásban és tápanyag tartalomban különbözik a főzőtöktől. Még a felhasználás ideje is lényegesen különbözik. A főzőtök a nyári meleg hatásától véd meg, a sütőtök pedig a tél hidegétől, illetve a fázástól...
TOVÁBB
Régi praktikák egyike, téli estéken (vagy természetesen mikor igény van rá) a lábak áztatása, sós vízben.
Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc. Edénytől függően...
TOVÁBB
A lenmag egészségmegőrző hatással bír, a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza.
A lenmagot (Lini semen) már a Kr. e. 14. században is termelték és használták gyógyszerként. Erre jó bizonyíték, hogy az...
TOVÁBB