Szervezetünk, ha nem jut elegendő K-vitaminhoz, akkor megemelkedik a csontritkulás, a csonttörés és a vérzések kockázata. A K-vitamin hiánya akár még halált is okozhat. Megakadályozhatja a K-vitamin felszívódását több...
TOVÁBB
A káposztát már a kőkorszakban is ismerték. Egyes adatok szerint a mai fajtákhoz hasonló egyedek az ókori Egyiptomban jelentek meg először. Az egyiptomiak szent növényként tartották számon, betegségek kezelésére...
TOVÁBB
Hozzávalók
4 kg vöröskáposzta,
7 dkg só,
ízlés szerint köménymag,
1 db 5 literes üveg.
Elkészítés
A káposztát szabadítsuk meg a külső levelektől, majd gyaluljuk vékonyra a torzsa nélkül. Tisztára...
TOVÁBB
A K-vitamin hiánya vérzékenységet, keringési-és emésztési panaszokat, zsírfelszívódási- és májfunkciós zavarokat okoz.
Néhány tény
● A K-vitamin zsírban oldódik, ezért nem ürül ki hamar a szervezetből.
● ...
TOVÁBB
A só után a bors a világ legnépszerűbb és leggyakrabban használt fűszere. Eredetileg Indiából származik, és már időszámításunk előtt 4000-ben is használták, 1000 körül pedig már termesztették is.
Az...
TOVÁBB