Rengeteg ember káliumhiányos és nem is tud róla.
A legtöbb embernél jelentős probléma a káliumhiány, elég nehéz felismerni, mert a szervezetünkben a kálium nagy része, azaz 98%-a a sejteken belül van, és nem azokon...
TOVÁBB
A káposzta talán az egyik leggyakrabban előforduló zöldségünk. Az antioxidánsokban gazdag káposzta javítja az agyműködést, az emésztést, miközben véd a bőr- és szívbetegségek ellen. Alacsony kalóriatartalma miatt...
TOVÁBB
A só az élet. Találjuk meg mindig az egészséges középutat!
1. Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!
2. A kecske imádja és nyalogatja a sót, ha...
TOVÁBB
A mazsola tökéletes élelmiszer, mézédes, pedig nem adnak hozzá cukrot, mint egyes más szárított gyümölcsökhöz.
A mazsola szuper energiabomba, magas a szénhidrát tartalma, de tele van rosttal, káliummal, vassal, de zsír...
TOVÁBB
A nyers organikus almaecet tápláló, organikusan termesztett almából készül és sok hasznos összetevőből áll, mert a nyers almaecetet nem pasztőrözik. Az almaecet két erjedési folyamaton megy át, ahol enzimeket és életet...
TOVÁBB
A héj nélkül főtt krumpli keményítőnek számít, mert anyagcserei végterméke sav. Ha azonban héjában főzzük, vagy sütjük az ásványok megmentésével lúgos végterméket kapunk. Ebben az esetben a krumpli nem a keményítők, hanem...
TOVÁBB
Erős vizelethajtó hatása miatt már az ókorban is felhasználták a petrezselymet. Az egészségre gyakorolt pozitív hatásait számos tanulmány és vizsgálat megerősíti.
A lábdagadást előidézheti súlygyarapodás, rossz...
TOVÁBB
Még tart a sütőtök szezonja. Ne hagyd ki, hiszen olyan gyógyhatásokkal rendelkezik a sütőtök, mely más természetes forrásból nem pótolható a téli időszakban.
A gyerekek általában nem szeretik, de idővel ők is...
TOVÁBB
A bulgur egy nagyon finom, hazánkban nem rég felfedezett gabonaféle, számtalan jótékony hatással. Meg kell kóstolnod, mielőtt véleményt alkotnál!
A bulgur – más néven török búza (vagy török rizs) – tulajdonképpen...
TOVÁBB
Pótolhatjuk szervezetünkben a hiányzó ásványi anyagokat, vitaminokat, esszenciális aminosavakat a fekete melasz fogyasztásával
A melasz nevű sűrű szirup a cukornád feldolgozása során keletkezik, a cukorgyártás...
TOVÁBB