A retek főként tavaszi csemegeként számon tartott zöldség, de magas vitamintartalma miatt az őszi és a téli hónapokban is nagyon hasznos lehet szerveztünk számára.
Bár a retek szezonja inkább tavaszra tehető, mégis az...
TOVÁBB
A babérlevél közismert fűszernek számit, de tudod-e, hogy nem csak a babos ételeket ízesítheted vele, hanem a sajgó ízületek ellen is bevetheted! Fedezzük fel újra a babért! Talán egy hétköznapi növény válhat egy...
TOVÁBB
Néhol a zöldségek királyaként emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít. Lássuk, hogy ennek a sokak által nagyra tartott növénynek milyen jótékony hatása van az egészségünkre.
A bazsalikom...
TOVÁBB
A vadcsombor (Thymus vulgaris), vagy más nevén a kakukkfű évelő félcserje, apró levelei, lilásvörös virágai vannak. A mediterrán növény a benne lévő illóolajok, a tymol és a keserű anyagok miatt igen illatos. A...
TOVÁBB
A fokhagyma a természet antibiotikuma. A fokhagyma nem csak sajátos íz világáról híres, hanem rengeteg betegségre jó. Különböző vírusok, baktériumok leküzdésében segíti az emberi szervezetet. Ha éppen nem vagyunk betegegek...
TOVÁBB