Ezért vegyünk magyar fokhagymát a kínai helyett

 

A fokhagyma a természet antibiotikuma. A fokhagyma nem csak sajátos íz világáról híres, hanem rengeteg betegségre jó. Különböző vírusok, baktériumok leküzdésében segíti az emberi szervezetet. Ha éppen nem vagyunk betegegek és fogyasztjuk a fokhagymát, akkor több mint valószínű, hogy pont ennek a kis növénynek köszönhetjük egészségünket.

 

Afrodiziákumként is hatásos, hiszen tágítja a vérereket, hígítja a vért, antioxidáns, remek gyógyír a köhögésben szenvedőknek, gombaellenes hatóanyagokat tartalmaz. Bizonyos kutatások szerint egyes daganatok megelőzésében is szerepe van, továbbá gátolja az érelmeszesedést, csökkenti a vérnyomást és erősíti az immunrendszert, ha ezt a rendkívüli növényt naponta fogyasztjuk más növényekkel együtt.

 

A különböző kemikáliák viszont rontják a fokhagyma egészségvédő hatásait, ráadásul komoly betegségek kialakulását is okozhatják.

 

Ha lehet, fokhagymát csak őstermelői piacon vegyünk, megbízható forrásból!

 

A különbség már sokak számára ismert, a kínainak nincs intenzív illata és íze, de különbség lehet az is, hogy az ázsiai változatnak nincs "szakállkája".

 

A legtöbb fokhagymát a világon Kínában termelik. A kínai fokhagyma a mű-, és szerves trágyának, növényvédő szereknek és egyéb kémiai anyagoknak köszönheti egészségesebb külsejét. Olyan hajmeresztő hírek is felröppenek, hogy a fokhagymát kezeletlen szennyvízzel öntözik bizonyos vidékeken.

 

 

Hormonokkal és egyéb kémiai anyagokkal akadályozzák meg a csírázást, ezért lesz gyengébb főzés során, ellentétben a magyar társával. A több ezer km-es távolságot a gammasugárzásnak köszönhetően éli túl, így hónapok után a konyhánkban állva is egészségesnek látszik, amíg a magyar fokhagyma pár hét alatt megbarnul. Átgondolva a tényeket, sem saját szervezetünket, sem környezetünket nem védjük a vegyszerekkel kezelt, hosszú utat megtett kínai fokhagymával.

 

antioxidáns

Fogyaszd a céklát és nem kell orvoshoz menned
  A céklának magas antioxidáns tartalmának köszönhetően elképesztő hatásai vannak. A cékla rákmegelőző hatású, javítja a látást, tisztítja a beleket és...
TOVÁBB
Egy igénytelen fa gyümölcse kezeli a rákot
  Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt,...
TOVÁBB
A lilahagyma gyógyító hatása
A lilahagyma világszerte népszerű zöldség. Nem is gondolnád, hogy mennyi tápanyagot, antioxidánst tartalmaz ez a növény, s emellett még baktérium- és...
TOVÁBB
Miért nem reklámozzák a mazsolát?
  A mazsola tökéletes élelmiszer, mézédes, pedig nem adnak hozzá cukrot, mint egyes más szárított gyümölcsökhöz.   A mazsola szuper energiabomba, magas...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Ételek, melyek színükkel védelmet nyújthatnak a rák ellen
  A természet tele van bölcsességgel, és ha figyelmesen szemléljük az élelmiszereinket,...
Természetes B12-vitamin források – avagy hogyan kerül vissza az életerő a tányérra?
A B12-vitamin egy rejtélyes kis molekula, amelynek hiányát sokszor észre sem vesszük – csak...
Lélek a zöldségben: Az alma lelke – a tudás, a kísértés és a gyógyulás gyümölcse
Van egy gyümölcs, amit mindenki ismer. Amely egyszerre édes és savanykás. Kerekded,...
Tippek a kognitív funkciók helyreállításához és javításához
Amikor úgy érezzük, hogy az elménk ködös, nehezebben koncentrálunk, vagy egyszerűen csak...

Címkék