A kanos kecskefű (Epimedium vagy yin yang huo) a hagyományos kínai orvoslásban használt gyógynövény.
A furcsa név ennek a gyógynövénynek az eredetéből származik, amikor egy pásztor észrevette, hogy nyája...
TOVÁBB
A görögdinnye piros színét a likopin adja, amely csak néhány növényben fordul elő, mint például a paradicsomban. A likopin igen fontos szerepet játszik a daganatos betegségek megelőzésében, jótékony hatással van a szívre és...
TOVÁBB
Ha a piros rózsa szót halljuk, akkor egyértelműen a szerelem jut róla eszünkben. Szépségét senki sem vitatja, illata egyedülálló és felülmúlhatatlan, jogosan megérdemli a virágok királynője címet.
Miért...
TOVÁBB
A fahéj egyike a legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövényeknek, gyógyhatásait már az ókori népek is ismerték.
A csodás fahéj ne csak karácsonyi ünnepek alkalmával jusson eszünkbe, mivel nemcsak egyszerű fűszer,...
TOVÁBB
Az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk...
TOVÁBB
A bazsalikomot az ázsiai országokban szent növénynek tekintik. Jogosan, hiszen rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz ez a sokak által kedvelt fűszernövény, gyógyítja testünket, lelkünket és védi...
TOVÁBB
Május első ízletes ajándéka a szamóca, melynek számtalan jótékony hatása van szervezeted számára.
Május első ízletes ajándéka a szamóca, melynek számtalan jótékony hatása van szervezeted számára.
Sokan tévesen...
TOVÁBB
A fokhagyma a természet antibiotikuma. A fokhagyma nem csak sajátos íz világáról híres, hanem rengeteg betegségre jó. Különböző vírusok, baktériumok leküzdésében segíti az emberi szervezetet. Ha éppen nem vagyunk betegegek...
TOVÁBB
A tökmagok természetes gyógyító hatása többféle betegségben is elismert. A vérszegénységtől a vese-, szív- és májbántalmakig szinte mindenre pozitív hatással van.
Habár a tökmagok méretben és alakban is...
TOVÁBB
Ma már a világ számtalan pontját meghódító rukkola a salátakedvelők első számú alapanyaga lett. Az intenzív aromás, kissé csípős ízű rukkola nagyszerű ízvilágot kölcsönöz a salátának, és számos egészségmegőrző hatása...
TOVÁBB