Az izsópot már az ókorban is gyógynövényként tartották számon. A népi gyógyászatban régóta alkalmazzák emésztési zavarok, valamint légzőszervi megbetegedések kezelésére. Neve a héber „ezob” szóból származik, aminek...
TOVÁBB
Kísérletek igazolják, hogy az ezüstkolloid a szervezetbe jutva baktériumok és kórokozók egész hadával képes leszámolni!
Az ezüstkolloid oldatot a természet kiváló antibiotikumaként tartják számon, erősíti...
TOVÁBB
A krónikus betegségek jelentős többségének hátterében kénhiány áll. A szerves kén legalább olyan fontos a szervezetünk számára, mint a C-vitamin.
A kén hallatára bizonyára sokan egy mérgező anyagra gondolnak. A...
TOVÁBB
A babérlevél közismert fűszernek számit, de tudod-e, hogy nem csak a babos ételeket ízesítheted vele, hanem a sajgó ízületek ellen is bevetheted! Fedezzük fel újra a babért! Talán egy hétköznapi növény válhat egy...
TOVÁBB
A rezveratrol a vörös szőlő héjában található olyan antioxidáns, mely kifejezetten jótékony hatással van az egészségre. Segíthet megelőzni az infarktus, az agyvérzés és az érelmeszesedés kialakulását.
A franciáknál...
TOVÁBB
Az olajfalevél felbecsülhetetlen értéket képvisel szervezetünk egészségének megőrzése érdekében.
Az olajfalevél nagyon sok helyen szerepel a Bibliában. Ez az ősi növény remek hatással van a szervezetre, serkenti...
TOVÁBB
A fokhagyma a természet antibiotikuma. A fokhagyma nem csak sajátos íz világáról híres, hanem rengeteg betegségre jó. Különböző vírusok, baktériumok leküzdésében segíti az emberi szervezetet. Ha éppen nem vagyunk betegegek...
TOVÁBB
Cayenne bors – a gyógynövények királya, vagyis minden idők legnagyobb egészség titka.
A cayenne borsot gyógynövénykutatók és sok természetgyógyász a gyógynövények királya címmel illeti. Dr. Richard Shulze, a...
TOVÁBB
A propolisz gyógyhatását az emberiség a legrégibb idők óta ismeri. Már a dinoszauruszok korában is (kb. 60 millió évvel ezelőtt) létezett, mivel a méhek ennyi ideje élnek a földön.
A propolisz vagy méhszurok olyan...
TOVÁBB