A hólyaghurut kellemetlen tüneteivel sokan találkoznak, különösen a hidegebb hónapokban, amikor az immunrendszer gyengül, és a szervezet fogékonyabbá válik a fertőzésekre. A gyakori vizelési inger, az égő érzés és az...
TOVÁBB
A köles, bár manapság kevésbé ismert, valójában az egyik legrégebbi gabonaféle, amelyet az emberiség termesztett. Az utóbbi években ismét reflektorfénybe került, köszönhetően kiváló élettani hatásainak és...
TOVÁBB
A köles a zabhoz hasonlóan a toklászosok családjába tartozik, eredeti őshazája India. Az egyik legősibb kultúrnövény. Németországban már a Krisztus előtti időben is termesztették.
Száz évvel ezelőtt még óriási...
TOVÁBB
Minden nap hallhatunk az egészséges táplálkozásról, mely már napjaink slágertémájává vált. Az alábbiakban felsorolt élelmiszerek fogyasztásával akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük. A felsorolás nem teljes,...
TOVÁBB
A quinoa tökéletes választás a lisztérzékenyek étrendjében, mivel semmilyen kapcsolatban nem áll a gabonafélékkel. Tökéletes azok számára is, akik irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvednek.
A tésztán, a rizsen és...
TOVÁBB
Lúgosít és szépít, erősíti csontjainkat, magas ásványi anyag-tartalommal rendelkezik, és még sorolhatnánk. Mindez elmondható erről az ősi, rég elfeledett gabonáról, melynek népszerűsége napjainkban ismét növekedni kezdett....
TOVÁBB
A búza finomliszt a hazai konyha alapélelmiszere. Egyértelmű hátránya, hogy csak a gabona belső részét tartalmazza, a külső részét nem. Ennél fogva jóval alacsonyabb rost-, vitamin- és ásványi anyag tartalommal bír a...
TOVÁBB
A köles gyógyító szerepe a gyomor, lép illetve hasnyálmirigy betegségeknél játszik szerepet.
Kínában a kölest az 5 szent termény (árpa, búza, rizs, szójabab) közé sorolják. A köles a zabhoz hasonlóan a...
TOVÁBB