Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt, gyümölcslevet és meg is száríthatjuk. A fehér eperfa nem igényel különleges...
TOVÁBB
Az erdei szamócának nem csupán a bogyói gyógyító hatásúak, hanem a virágai, magvai, levelei is. Egész nyáron gyűjthető. A szamócalevél teáját ihatjuk megfázáskor, a gyomor és a bélrendszer gyulladásos megbetegedései,...
TOVÁBB
A parlagfüvet, vagy más néven ambróziát valamikor az istenek eledelének tartották. Ha már levágtuk, irtottuk, szárítsuk meg, vagy rakjuk fagyasztóba.
Becsüljük meg és fordítsuk egészségünk védelmére ezt a károsnak...
TOVÁBB
A teafa olaja rendkívül hasznos, ezért minden lakásban kötelezően kellene tartani, mivel gomba-, baktérium- és vírusölő, fertőzést gátló, hegesítő, köptető, immunrendszert serkentő, stimuláló...
TOVÁBB
Szabó György (Gyuri bácsi) 1928. április 15-én született, és teljesen egészséges. Csak idős korában fordult a természetgyógyászat felé. A gyógynövények gyógyhatásainak, egészségmegőrző erejének széles körben...
TOVÁBB
Nagyapáinktól tudjuk, hogy a méz nem csupán azért kedvelt, mert finom, hanem sokan gyógyhatásaiért is használják. A legtöbbünk úgy ismeri a mézet, mint a méhek édességét, de kevesen tudnak csak a rákölő...
TOVÁBB
A kasvirágb (Echinacea), vagy népies nevén kúpvirág az őszirózsafélék családjába tartozó, akár egy méter magasra is megnövő, évelő, gondozást alig igénylő növény.
A kasvirág manapság még kevéssé ismert...
TOVÁBB
A hárs terebélyes, szép fa, városaink utcáit, sétányait ékesíti. Virágzása idején sajátos illatával kelt csodálatot. Sokszor láthatjuk, parkokban, utcákon, hogy az emberek marokkal tépik a hársvirágot. Kitűnő parkfa,...
TOVÁBB