mogyoró

1 - 5 / 5
Erdei mogyoró – a tél agyfrissítő nasija
  Az erdei mogyoró energiában, fehérjében, zsírokban, ásványi anyagokban, vitaminokban igen gazdag növény, melynek terméseit és leveleit egyaránt hasznosíthatjuk. Csonthéjas terményeit étkezésre, leveleit pedig...
TOVÁBB
Gyógyító élelmiszerek
  Minden nap hallhatunk az egészséges táplálkozásról, mely már napjaink slágertémájává vált. Az alábbiakban felsorolt élelmiszerek fogyasztásával akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük. A felsorolás nem teljes,...
TOVÁBB
Dióval és mogyoróval kiegészített étkezés előnyei
  Spanyol kutatók a dió és a mogyoró napi rendszeres fogyasztását ajánlják. 1200 anyagcserezavaros személyt vizsgáltak, három csoportra osztották őket, és egy évre határozták meg diétájukat.   A napi diófogyasztás jót tesz...
TOVÁBB
Mogyoró az egészség kulcsa
  A legtöbb rezet tartalmazó élelmiszerek között első helyen áll a mogyoró.   A csontok szilárdságához, az agy fejlődéséhez, a szív és az izmok összehúzódásához, a vörös és a fehér vérsejtek fejlődéséhez, a vas...
TOVÁBB
A csonthéjasok fogyasztásával akár 20 százalékkal is csökkenthető különböző betegségek kialakulásának kockázata
  Ha Te is úgy gondolod, hogy annak a tudományos felfedezésnek a híre, miszerint a mindennapi friss, nyers dió, mogyoró, mandula mag napi fogyasztása 20 százalékkal csökkenti a halálozás kockázatát lökéshullámként kellett...
TOVÁBB

Címkék