Amikor a levegő már csípősen hűvös, és a kertet aranyszín levelek borítják, a birsalma csendben megérik a fán. Nem hivalkodik, mint a piros alma, nem csalogatja a szemet, mint a körte – de illata már messziről elárulja,...
TOVÁBB
Az édesgyökérnek mértékletes melegsége vagyon, és tiszta hangot ad az embernek, bármily módon is fogyasszák, szelíddé (elnézővé) teszi az elmét és megvilágosítja a szemeket, és meglágyítja a gyomrot az emésztéshez. De...
TOVÁBB
A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.
A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy szokására utal, ami mára már begyűrűzött a városokba is.
Reggel egy...
TOVÁBB
A parlagfüvet, vagy más néven ambróziát valamikor az istenek eledelének tartották. Ha már levágtuk, irtottuk, szárítsuk meg, vagy rakjuk fagyasztóba.
Becsüljük meg és fordítsuk egészségünk védelmére ezt a károsnak...
TOVÁBB
A fekete bodza minden része segít a gyógyulásban. Virágzatát, levelét, kérgét, gyökerét, gyümölcsét egyaránt gyűjthetjük, most azonban a levelének gyógyhatásáról tudhatsz meg többet.
A bodza leveléből készített tea...
TOVÁBB