savanyítás

1 - 3 / 3
A fermentált zöldségek az egyik legegészségesebb élelmiszerek
  Régen sokkal kevesebb emésztési probléma fordult elő, és ez talán köszönhető volt annak is, hogy – hűtő hiányában – napi szinten fogyasztottak fermentált élelmiszereket az emberek. A fermentált ételek tele vannak...
TOVÁBB
Nyár végi tartósítási praktikák
  Az ételtartósítás valaha a túlélési stratégia része volt, hiszen akkor is tudtunk táplálkozni, amikor nem volt semmi frissen fogyasztható táplálék. Elődeink sok mindent kitaláltak, miképpen tartósítsák élelmiszereiket...
TOVÁBB
Savanyú uborka télire tartósítószer mentesen
  Egyre többen vannak, akik fontosnak tartják, hogy tartósítószer mentes ételeket tegyenek az asztalra. Ez a savanyítási módszer senkinek nem fog csalódást okozni.    Hozzávalók   - 2 l víz, - 10 tk só (nem jódozott), -...
TOVÁBB

Címkék