Az alkohol évezredek óta része az emberi kultúrának, azonban a túlzott fogyasztás komoly egészségügyi és társadalmi problémákhoz vezethet. Lássuk, miért fontos az alkohol mértékletes fogyasztása, és milyen hatásai lehetnek...
TOVÁBB
A rezveratrol szervezetre gyakorolt hatásainak se szeri, se száma. Erről a polifenol antioxidánsról, ami a vörösborban és a szőlőben természetes formájában fordul elő, kimutatták, hogy számos más jótékony hatása...
TOVÁBB
A rezveratrol a vörös szőlő héjában található olyan antioxidáns, mely kifejezetten jótékony hatással van az egészségre. Segíthet megelőzni az infarktus, az agyvérzés és az érelmeszesedés kialakulását.
A franciáknál...
TOVÁBB
Fiatalodj minden nap! Három étel(féleség) messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban más táplálékokhoz képest. A Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult...
TOVÁBB
A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés hagyományainak köszönhetően. A régi korok az élvezeti értékek mellett elsősorban bélfertőtlenítő szerként...
TOVÁBB
Talán nem hiába maradt meg még gyermekek játékában is ez a bűvös hármas ital?
Eszembe jut a vidám gyermekkor, amikor többek közt játszva pipacsbimbókat gyűjtöttük, majd körbe ülve a gyepen az kapta el a pipacsbimbót,...
TOVÁBB
Egy kanadai kutatás olyan vegyületet talált a vörösborban, amely ugyanazt a hatást éri el egy pohár ital elfogyasztása után, mint egy óra konditermi edzés.
A My Daily szakoldalon jelent meg annak a kutatásnak...
TOVÁBB
“A bor története az emberiség története” tartja a mondás, s valóban, a “palackba zárt napfény”-t költők százai dicsőítették évszázadokon át, a magyar ember számára pedig különösen fontos szerepe volt.
A magyar...
TOVÁBB
A három csodaszer más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban; a Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat. A kutatók...
TOVÁBB
A mérsékelt vörösborfogyasztás, nagymértékben csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát!
A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés...
TOVÁBB