A rák mindig is gyógyítható volt, de jobb, ha megelőzzük – 10 jó tanács Gyuri bácsitól

 

A bükkszentkereszti füvesember ősi gyógyító család sarja, huszonegyedik a generációk sorában. Leghíresebb felfedezése a cukorbetegség elleni tea, emellett számos komoly betegséget megelőző és gyógyító készítménye van.

 parlagfű-tea, babavárás, meddőség, csalánlevél, diófalevél, gyógynövények gyűjtése, szilva, mellrák, szilvalekvár, magas vérnyomás, cukor fogysztás, lúgosítás, izzadás, citromfű, nyírfalevél, ödéma

Több száz év tudását, hagyományait folytatja. Nagymamájától, a javasasszonytól örökölt ismereteit ma is eredményesen kamatoztatja. A bükki környezet által kínált természetes élővilágból 150 féle gyógynövényt ismer és használ.

 

Gyuri bácsi kijelentette, hogy szinte mindent meg lehet gyógyítani.

„Gyógyszeripar csak kétszáz éve van, előtte növényeket használtak” – hangoztatta.

A füvesember szerint a növények rengeteg mindenre jók, hatóanyaguk többféle gyógyhatással bírhat. Követendő példát találhatunk az állatvilágban.

A csimpánz 40 féle gyógynövényt ismer a gyomorpanaszokra, az elefánt a szülés megkönnyítéséhez szintén gyógyító leveleket fogyaszt.

 

Minden bajra van orvosság!

Gyuri bácsi zsákjában minden problémára akad valami, szinte beleszédül az ember a kínálatba és beleborzong a rengeteg nyavalyába, amikor rájön, hogy ez is, az is gyötri.

A népi gyógyító nem ellensége az orvostudománynak, sokszor hivatalos nemzetközi klinikai eredményekre, statisztikákra hivatkozik, amelyek alátámasztják a hagyományos megfigyeléseket.

A fiatalos Gyuri bácsi tökéletesen egészséges, bevallása szerint tesz is érte. A gyógynövények használatával tudatosan működteti szervezetét.

 

Volt egy rákja, meggyógyította magát

Gyuri bácsi szerint:

●   sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a pásztortáska alkalmazható,

●   az egészséghez, a fiatalos szervezethez elengedhetetlen a méregtelenítés, a máj és vese tudatos működtetése, sok folyadékot, diólevél-, bodza-, nyírfalevél, csalán-, mezei zsurló és galaj teákat javasol a nagy gyógyító,

●   a nyírfalevél eredményesen alkalmazható vesekő ellen is,

●   van megoldás hepatitis ellen is, 6-8 hétig diólevél teával érdemes kezelni,

●   ödéma ellen a tejoltó galaj tea valamint a fehérkáposzta ráhelyezése ajánlott,

●   a citromfű teája idegnyugtató hatású, egy ötven éves kora óta ezt fogyasztó illető száznégy évig élt,

●   az elektroszmogtól szenvedő emberiséget kínozzák a szervezet belső rezgései is, amelyeket a természetben, akár egy fa érintésével érdemes levezetni.

 

 

Szabó Gyuri bácsi elmondása szerint magát is kigyógyította a rákból.

Gyuri bácsi azt is vallja, hogy minden betegséget meg kell beszélni az orvossal, ám szerinte a gyógyszerek ötven százaléka kifejezetten káros, negyven százaléka pedig nem ér semmit.

Az élelmiszer- és a vegyipar még veszélyesebb számunkra.

 

A rák mindig is gyógyítható volt, de jobb, ha megelőzzük, vallja a füvesember.

A rengeteg emésztési zavar oka a savasodás, ami annak köszönhető, hogy sok szemetet eszünk.

 

A rák nem tudja megtámadni a lúgos szervezetet.

A savak ellen jó fegyver például a szódabikarbóna.

A szervezet lúgosan tartásához a közönséges galaj is jó gyógyszer, gyomorrákra, agydaganatra pedig a petróleum fogyasztása lehet a megoldás, ahogyan ezt gyógyulások igazolják.

 

Gyuri bácsi szerint a betegségek egyik oka a rossz étkezés.

Amellett, hogy nem rágjuk meg rendesen az ételt, ami emésztési problémákhoz vezethet, az ember szájában több baktérium található, mint a végbelében.

Ha az ember rendesen rág, nem tudja túlenni magát, nem hízik el.

 

Megelőzhető a cukorbetegség is?

A cukorbetegséget nagy problémának tartja, amit meg lehet előzni.

Gyuri bácsi szerint az emberek évente 35 kiló cukrot esznek, nem csoda, hogy a szervezet nem tudja termelni az inzulint.

A rákos sejtek cukorral táplálkoznak, a gyógynövények, az áfonyalevél, a szederlevél, a málnalevél, a csicsóka viszont segítenek a cukorháztartás egyensúlyának biztosításában. Lassítják a felszívódást, pótolják az inzulint.

Bélproblémákra, crohnbetegségre a diólevél tea lehet megoldás, aranyérre az öngyógyító képességgel rendelkező friss útifű levelét ajánlja.

Gyomorideg ellen az orbáncfű a legjobb.

 

Izzadjanak bátran, igyanak parlagfűteát!

10 jó tanács Gyuri bácsitól, a bükki füvesembertől

 

1. Rágjanak rendesen, és nem híznak el!

A rengeteg emésztési zavar oka a savasodás, ami annak köszönhető, hogy sok szemetet eszünk, és rosszul rágjuk meg az ételt, ami aztán komoly emésztési problémákhoz vezethet. A nyál fertőtlenít, segíti az emésztést. Ha az ember rendesen rág, nem tudja túlenni magát, nem hízik el, időben jelentkezik a telítettségérzés.

 

2. Izzadjanak, legalább naponta 10 percet!

Mert az egészséghez, a fiatalos szervezethez elengedhetetlen a méregtelenítés, a máj és vese tudatos működtetése. Fontos lenne a tisztulás, napi szinten is, ezért sok folyadékot igyunk. A diólevél-, bodza-, nyírfalevél, csalán-, mezei zsurló és galaj teák a legjobbak, ha méregteleníteni akarunk. Hagyjuk magunkat szabadon izzadni, naponta legalább tíz percet. Olyan dezodort vegyünk, ami nem tömíti el a hónaljban az izzadságmirigyeket, hanem csak szagtalanít.

Javallott verejtékezni, izzadás-kúrákat tartani megfelelő teák fogyasztásával, hogy elősegítsük főbb méregtelenítő szerveink, így a májunk és vesénk működését. Májunk vonatkozásában érdemes hetente egyszer gyermekláncfű teát elfogyasztani, vesénkre és májunkra a leghatásosabb az aranyvesszőfű teája.

 

3. A rák ellenszere a lúgosítás

A rákos sejtek elszaporodásának a megelőzéséhez sötét színű gyümölcsöket kell fogyasztani, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy fekete szilva, fekete szőlő, mazsola, fekete szeder. Fontos a sok C-vitamin, amit elsősorban gyümölcsből, zöldségből nyerhetünk ki. Ha tea formájában akarunk C-vitamint bejuttatni a szervezetünkbe (a csipkebogyóban és csalánban például sok van), akkor csak 50 fokig melegítsük fel a vizet, aztán hagyjuk benne 40 percig állni a gyógynövényeket. És igyunk diólevél teát legalább 8-10 héten át.

 

4. Óvakodjanak a cukortól!

A cukorbetegséget nagy problémának tartja, amit meg lehet természetes úton-módon is előzni. Gyuri bácsi szerint az emberek évente több mint húsz kiló cukrot esznek, nem csoda hát, hogy a szervezet nem tudja termelni az inzulint. A rákos sejtek cukorral táplálkoznak, a gyógynövények, az áfonyalevél, a szederlevél, a málnalevél, a csicsóka viszont segítenek a cukorháztartás egyensúlyának biztosításában. Lassítják a felszívódást, pótolják az inzulint.

 

5. A magas vérnyomás sem csak gyógyszerrel csökkenthető

Sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a pásztortáska alkalmazható.

 

6. Mellrák ellen szilvalekvárral, ősi székely recept szerint

A székely nők annak idején szilvalekvárral gyógyították a mellrákot. Azóta a tudomány is igazolta, hogy a szilvában 5741 antioxidáns van. Ha rákot szeretnénk megelőzni, akkor együnk sok aszalt szilvát vagy vörös-fekete gyümölcsből készült lekvárt, mert a nyers gyümölcsben sokkal, de sokkal kevesebb az antioxidáns.

 

7. Nem mindegy hol és mikor gyűjtjük a gyógynövényt

Minden gyógynövénynek megvan a gyűjtési ideje, de minden növénynél nagyon fontos, hogy tiszta legyen, és olyan időszakban szedjük, amikor a legtöbb benne a hatóanyag.

 

8. Így gyűjtsünk diófalevelet és csalánt

A diófalevelet akkor érdemes gyűjteni, amikor már megszabadult a barkájától, kibújtak az új levelek és a fa kipermetezte ragacsos anyagát. Akkortól kezdve két hét alatt megsötétedik a diólevél, és megvastagodik. Ekkortól lehet gyűjteni, egészen addig, amíg a rozsdagomba nem jelenik meg a diólevélen. A július a legbiztosabb hónap, de minden növénynél meg kell nézni, hol tart épp a fejlődésben.

A csalánlevelet például akkor kell szedni, amikor tavasszal elkezdi az első bimbót hozni, amikor már kijött a virág, akkor már jó, vagy a sarjúcsalánt ősszel, de az már nem olyan jó. De nem a dátum a lényeg, hanem a növény állapota. Gyuri bácsit nagyanyja úgy tanította – fogd meg, kóstold meg, nézd meg, szagold meg, és amikor olyan, akkor szedd le.

 

9. Babaváró-program

A nehézséget a környezeti ártalmakon túl az is okozza, hogy a párok túl későn vállalnak gyereket. Másrészt a fogamzóképesség hiányát a rossz táplálkozás is okozhatja. Sokan keresik meg ezzel a problémával, ezért kidolgozott egy babaváró-programot: az anya szervezetét, pajzsmirigyműködését teákkal, szurokfűvel, cickafarkfűvel, diófalevéllel tisztítja és erősíti. Az apáknál a spermium termelését fürjtojás sárgájával és barna sörrel lehet növelni. A harmadik lépcsőben a nemi hormonok termelését serkentik növényi ösztrogén alkalmazásával.

 

10. Igyunk parlagfű-teát

Hihetetlen, de ez az egyik leghasznosabb gyógynövényünk. Nagy mennyiségben található benne B37 vitamin, és a kevésbé ismert P2 vitamin. Ásványi anyagokban gazdag, sok vasat, rezet és káliumot tartalmaz, ezen kívül enzimeket és nyomelemeket. Gyógyítja az emésztési problémákat, a rákot, sejtvédő hatásáról csodákat zengnek.

 

Gyuri bácsi szerint azonban nagyon fontos az orvosi kontroll, legfőképpen megelőzés szintjén. Kiemeli azt is, hogy el kell kerülni a szélhámosokat, csak elismert szakemberekhez lehet fordulni.

 

magas vérnyomás

Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
A rák mindig is gyógyítható volt, de jobb, ha megelőzzük – 10 jó tanács Gyuri bácsitól
  A bükkszentkereszti füvesember ősi gyógyító család sarja, huszonegyedik a generációk sorában. Leghíresebb felfedezése a cukorbetegség elleni tea,...
TOVÁBB
Fagyaszd le a citromot és mondj búcsút a cukorbetegségnek, a daganatoknak és az elhízásnak!
  A citrom az egyik legegészségesebb gyümölcsökhöz tartozik. Az egész világon számtalan egészségügyi problémára alkalmazzák, helyet kap a konyhában...
TOVÁBB
Erről a növényről már a régmúlt időkben is azt tartották, hogy a halálon kívül mindent gyógyít
  A feketekömény (Nigella sativa), vagy más néven a kerti katicavirág enyhítheti  a hajhullás, az allergia, az arcüreggyulladás, az ingerültség, az...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék